Міністри інфраструктури України та Польщі обговорили розблокування кордону

Головна > Економіка > Міністри інфраструктури України та Польщ...
Author

Марія Куренко

21.12.2023, 11:00
Shares

3

Views

746

Олександр Кубраков/facebook.com

Віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком розблокування кордону.

Про це міністр повідоми уФейсбуці, інформує Інфокурс.

"Ми представили ключові цифри та аналітичні дані вантажних перевезень українськими та польськими перевізниками, які свідчать – проблем, про які говорять протестувальники, насправді немає", - написав Кубраков.

Міністр наголосив, що розраховує на напрацювання спільною позиції з Польщею вже цього тижня.

На зображенні може бути: 8 людей
Олександр Кубраков/facebook.com

"Важливо прийти до єдиного розуміння цифр та даних щодо перевезень і частки ринку, що займають наші та польські перевізники. В умовах часткової блокади глибоководних портів, кількість перевезень очевидно зросла", - зауважив Кубраков.

Значну частку займає перевезення пального гуманітарних вантажів, зерна. Таким чином ми забезпечуємо критично важливий імпорт для України та підтримуємо експортну логістику, підкресслив він

Він також обговорив із польським колегою створення окремої електронної черги для порожніх фур на “Ягодин – Дорогуськ”. Український урядовець зауважив, що черга запрацювала з 18 грудня, однак через блокування кордону вплив цього рішення побачити неможливо.

Окремо Кубраков поінформував Климчака, що термін перебування для вантажівок на іноземній реєстрації становить 60 діб замість 20.

Нагадаємо: 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

11 грудня польські страйкарі розблокували найбільший пункт пропуску вантажівок на кордоні з Україною "Ягодин – Дорогуськ".

Однак уже 18 грудня блокування кордону поновилося. До страйкарів приєдналися польські аграрії, які висувають свої вимоги. Серед вимог - заборона імпорту цукру з України, негайні безпосередні доплати аграріям, грошова компенсація для виробників кукурудзи тощо.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити