Міністри G7 домовились не платити Росії за газ у рублях

Головна > Банки > Міністри G7 домовились не платити Росії ...
Author

Назар Лазебний

28.03.2022, 17:47
Shares

2

Views

1 133

Міністри G7 домовились не платити Росії за газ у рублях

Міністр енергетики Німеччини Роберт Хабек

24tv.ua

Міністри енергетики країн " Великої сімки "відкидають вимоги президента рф Володимира Путіна, щоб "недружні" країни платили за російський газ в рублях.

Позицію країни G7 з цього приводу оголосив міністр енергетики Німеччини Роберт Хабек, пише Washington Post іу понеділок.

”Всі міністри G7 повністю згодні з тим, що це (сплата в рублях. – ІК.) одностороннє та явне порушення існуючих контрактів”, – сказав він.

Хабек додав, що ”платежі в рублях неприйнятні, і ми будемо закликати компанії не виконувати вимогу”.

Ультиматум про сплату за газ в російський валюті висував Путін. Його речник Дмитро Пєсков говорив, що РФ ”явно не збирається постачати газ безоплатно” у відповідь на питання, чи можуть припинитися поставки енергоресурсів у випадку недотримання вимоги.

Нагадаємо: Нещодавно росія заявила, що братиме опалту за газ винятково в рублях. Ймовірно,що це викликано бажанням країни-окупанта укріпити свою валюту та оголосити Європі економічну війну, заявляв голова Офісу президента Андрій Єрмак.

У Центрі стратегічних комунікацій повідомили, що на думку аналітиків, такий крок Путіна – це спроба зіграти на енергетичних потребах Європейського Союзу, щоб в результаті ослабити санкційний тиск. Керівництво рф розраховує, що на таку пропозицію пристане котрась із країн ЄС і таким чином послабиться єдність Заходу.

Після цього ультиматуму прем’єр-міністр Словенії Янез Янша перед самітом ЄС у Брюсселі заявив, що жодна європейська країна не платитиме росії за поставлений газ у рублях.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув вимогу Росії платити за російський газ у рублях, а прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо заявив, що якщо Росія вимагатиме від європейських країн платити за постачання газу в рублях, ціна також має бути переглянута.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Росіяни вгатили касетними боєприпасами по Вовчанській громаді, серед поранених - голова Вовчанської МВА

Наразі відомо про п'ятьох постраждалих: два медики, два водії, а також поранення отримав начальник Вовчанської міської військової адміністрації.

16.05.2024 - 16:24

Arrow
Theme

Війна

Внаслідок обстрілів Запоріжської області поранено троє людей

Під вогнем перебували 7 населених пунктів.

16.05.2024 - 10:18

Arrow

Вас це може зацікавити