Міністр оборони України під час візиту до Британії закликав партнерів прискорити постачання Україні необхідної зброї

Головна > Політика > Міністр оборони України під час візиту д...
Author

Назар Лазебний

04.09.2024, 16:19
Shares

3

Views

705

Рустем Умєров – новий міністр оборони України
novynarnia.com

Очільник оборонного відомства України Рустем Умєров під час візиту до Британії закликав партнерів прискорити постачання зброї. Також міністр наголосивна необхідності далекобійної зброї для ударів по військових об'єктах на території РФ.

Про це Умєров повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Глава Міноборони вказав, що РФ котрий день поспіль обстрілює українські міста. Слідом за Полтавою та Сумами ворог завдав ракетних ударів по Кривому Рогу та Львову.

"У Львові окупанти цинічно поцілили по житловій забудові. Загинули люди, серед яких діти. Багато цивільних дістали поранення. Це сталося за кілька десятків кілометрів від кордону з країнами-членами НАТО", - розповів міністр.

Перебуваючи заразз робочим візитом у Великій Британії, Умєров звернувся до партнерів та союзників із закликом прискорити постачання Україні критично необхідної зброї та підтримки.

За його словами, під час зустрічі з міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі він наголосив на необхідності застосування далекобійної зброї для ударів по військових об’єктах на території РФ.

"Це критично важливо, щоб зупинити російський терор, який сьогодні знову забрав життя наших громадян", - наголосив Умєров.

Крім цього, очільники оборонних відомствобговорили зміцнення співпраці в оборонно-промисловому комплексі.

"Україні потрібні нові партнерства та додаткове фінансування для створення довгострокових спільних оборонних проєктів", - зазначив глава Міноборони України.

Окремо міністрипорушили питання розвитку таких технологій як ракетні системи, дрони, системи РЕБ та наземні роботизовані системи, де Україна вже має унікальний досвід і знання.

Наостанок Умєров подякував Британії занезмінну підтримку України у боротьбі з російською агресією.

Нагадаємо: Станом на ранок4 вересня відомо про 52 загиблих та понад 270 поранених, 13 осіб можуть бути під завалами унаслідок ракетного удару по Полтаві.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Вночі Сили оборони знищили 53 з 56 "шахедів"

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

16.09.2024 - 09:46

Arrow
Theme

Енергетика

МАГАТЕ розширює моніторінг об’єктів інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС

У Інспекції зазначили про необхідність розширення уваги МАГАТЕ не лише на безпеку атомних електростанцій АЕС, а й на стан безпеки ядерних уставок елек...

13.09.2024 - 11:17

Arrow

Вас це може зацікавити