Міністр оборони Китаю відвідає Росію і Білорусь

Головна > Міжнародне > Міністр оборони Китаю відвідає Росію і Б...
Author

Назар Лазебний

14.08.2023, 12:11
Shares

6

Views

639

Міністром оборони Китаю став генерал Лі Шанфу, який перебуває під санкціями  США за співпрацю з РФ - портал новин LB.ua
CNN

Член Держради і міністр національної оборони Китаю Лі Шанфу впродовж 14 - 19 серпня відвідає Москву, де візьме участь у 11-тій Московській конференції з міжнародної безпеки, та здійснить поїздку до Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це в понеділокповідомилоМіністерство оборони КНР, інформує інфокурс.

"В російській столиці Лі Шанфу виступить на згаданій конференції та зустрінеться з військовими й політичними лідерами Росії, а під час візиту до Білорусі проведе переговори з державним і військовим керівництвом цієї країни та відвідає військові частини білоруських збройних сил", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що останнім часом Китай і Сполучені Штати відновили діалоги на високому рівні за критично важливими напрямками, зокрема, між зовнішньополітичними та фінансовими відомствами та кліматичний діалог.

Водночас Пекін відмовляється поновлювати контакти між очільниками оборонних відомств, вимагаючи від американської сторони скасувати санкції проти Лі Шанфу, накладені на нього ще до призначення на високу посаду міністра.

Нагадаємо: Після розв'язання Росією повномасштабної війни проти України Китай позиціонує себе як нейтральну сторону. Офіційний Пекін відмовляється публічнозасудитиросійськевторгнення в Україну, через що Захід звинувачує його в мовчазній підтримці агресії РФ. Водночас від відкритої військової допомоги Росії Китай утримується.

На початку серпня представник Китаю взяв участь у зустрічі щодо української "формули миру", що в міністерстві закордонних справ України назвали "суперпроривом". За словами європейських чиновників, участь Лі Хуея в саміті була конструктивною, аКитай дав зрозуміти, що готовий брати участь у подальших міжнародних переговорах щодо припинення війни Росії проти України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити