Міністр оборони Ізраїлю та лідер опозиції виступили проти надання військової допомоги Україні

Головна > Бізнес > Міністр оборони Ізраїлю та лідер опозиці...
Author

Ольга Фединчік

19.10.2022, 14:11
Shares

0

Views

840

Міністр оборони Ізраїлю та лідер опозиції виступили проти надання військової допомоги Україні

Міністр оборони Бенні Ганц (ліворуч) і прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху

Amos Ben Gershom/GPO

Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц та лідер опозиції Біньямін Нетаньягу у рідкісному прояві єдності між діячами коаліції та опозиції висловили небажання змінювати політику Ізраїлю щодо відмови від надсилання оборонного обладнання Україні.

Про це повідомляє The Times оf Israel, інформує Інфокурс.

Міністр оборони зазначив, що країна не продає та не передає зброю для ЗСУ, але водночас продовжує надавати Україні гуманітарну допомогу.

У вівторок посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив газеті Maariv, що міністр оборони без пояснення будь-якої причини несподівано скасував довгоочікувану розмову зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим.

Корнійчук додав, що Україна "розчарована цим кроком" міністра.

Водночас лідер ізраїльської опозиції Біньямін Нетаньягу, партія якого "Лікуд", згідно з соціологічними опитуваннями, є фаворитом майбутніх парламентських виборів у Ізраїлі, високо оцінив "розважливий" підхід коаліційного уряду до війни в Україні. Він наголосив на тому, що Ізраїль виконує виликий об'єм роботи стосовно прийняття українських біженців та надання Україні гуманітарної допомоги.

"Що стосується зброї, то завжди існує ймовірність, що зброя, яку ми постачаємо на одному полі бою, опиниться в руках іранців і буде використана проти нас", — сказав Нетаньягу.

Колишній премʼєр-міністр також додав, що побоюється, що вторгнення росії в Україну може стати потенційно всесвітнім ядерним конфліктом та назвав його "порогом, який не переступали 77 років".

Відповідні позиції політичні діячі озвучили на тлі того, як міністр Ізраїлю у справах діаспори Нахман Шай висловився за надання Україні військової допомоги.

"Більше немає жодних сумнівів, якою має бути позиція Ізраїлю в цьому кривавому конфлікті. Настав час Україні отримати також військову допомогу — таку, як надають США та країни НАТО, — написав міністр у Твіттер.

Нагадаємо: Від 24 лютого Ізраїль надавав Україні винятково гуманітарну допомогу у великих обсягах.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити