Міністр фінансів Німеччини підтримує передачу Taurus України, але є певні процедури

Головна > Війна > Міністр фінансів Німеччини підтримує пер...
Author

Ольга Фединчік

14.08.2023, 17:14
Shares

2

Views

1 021

Німецький міністр, який вважав, що Україні "залишилося кілька годин", їде  до Києва — УНІАН
lindner.christian/facebook.com

Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер підтримує надання Німеччиною Україні крилатих ракет Taurus, але зауважує, що для вирішення подібних питань існують певні процедури, зокрема консультації з союзниками.

Як повідомляє Укрінформ, про це Лінднер сказав на спільній з українським колегою Сергієм Марченком пресконференції у Києві, інформує Інфокурс

Лінднер зазначив, що Україна мусить перемогти у розв’язаній Росією війні, тому Німеччина вважає частиною своєї відповідальності, щоб Україна завжди мала "більше сил, ніж те зло, яке виходить від війни Путіна".

"Тому федеральний уряд Німеччини і надалі хоче зробити все для того, щоб збільшити військові спроможності України… Щодо цих ракет (Taurus – ред.), то в нас є процедури, які завжди застосовуються. Ми разом з нашими союзниками, в тому числі у форматі “Рамштайн”, зважуємо всі “за” та “проти”. Я знаю, що є симпатики постачання таких ракет Taurus, як і я особисто, тому я сподіваюся, що це питання буде незабаром вирішене", - зазначив міністр фінансів ФРН.

Нагадаємо:Уряд ФРН вагається щодо передачі Україні крилатих ракет Taurus. За даними ЗМІ, ведуться перемовини з промисловістю щодо можливості перепрограмування ракет таким чином, щоби вони не могли бути застосовані по об’єктах на території РФ.

Ракета Taurus має дальність польоту 500 км і є потужнішою, ніж передані Україні Великою Британією і Францією ракети Storm Shadow і SCALP.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити