Мініфраструктури спростувало інформацію про про призупинення тимчасового зернового коридору

Головна > Економіка > Мініфраструктури спростувало інформацію ...
Author

Марія Куренко

27.10.2023, 09:45
Shares

2

Views

775

Поки Україна успішно випробовує "латвійський" зерновий коридор, Туреччина  не полишає надію відновити "зернову угоду". - UBN
ubn.news

Інформація щодо скасування або непрогнозованої зупинки тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності.

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури, інформує Інфокурс.

Раніше Українська зернова асоціація заявила про "необґрунтовану затримку завантажених зерном суден". Про призупинила використання нового чорноморського зернового коридору через загрозу з боку російських військових літаків, також повідомила консалтингова компанія Barva Invest з посиланням на Адміністрацію морпортів України ,

"Інформація щодо скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності. Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами. Враховуючи, що коридор було впроваджено в надскладних умовах військової агресії росії, його функціонування відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов", - йдеться у повідомленні міністерства.

За даними Мінінфраструктури, наразі в портах Одеса, Чорноморськ і Південний під завантаженням 23 судна. Загалом коридором на вхід скористалося 51 судно. 33 судна експортували понад 1,3 млн т української агропродукції та інших вантажів.

Нагадаємо: 25 жовтня Українська зернова асоціація заявила, що занепокоєна повідомленнями учасників ринку зерна "про необґрунтовану затримку завантажених зерном суден для експорту в портах Великої Одеси".

В УЗА наголосили, що така затримка суден у портах завдає колосальних збитків українським аграріям і Державному бюджету країни. Кожен день затримки завантажених зерном суден у портах призводить до збитків на рівні $1-1,5 на тонні продукції на день.

У жовтні ставки за фрахт і страхування кораблів через морський шлях, який Україна запропонувала замість "зернового коридору", знизилися на чверть – до 45–50 доларів за 1 т – порівняно зі ставками під час запуску нового шляху.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити