Міненерго оприлюднило для обговорення законопроєкт про введення тимчасових адміністрацій при загрозі безпеці постачання електроенергії

Головна > Спорт > Міненерго оприлюднило для обговорення за...
Author

Назар Лазебний

01.12.2021, 14:02
Shares

2

Views

506

Міненерго оприлюднило для обговорення законопроєкт про введення тимчасових адміністрацій при загрозі безпеці постачання електроенергії

matrixmag.com

Міністерство енергетики оприлюднило для громадського обговорення законопроєкт про введення тимчасових адміністрацій в енергетичних компаніях при загрозі безпеці постачання електроенергії.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Міненерго.

Проєкт Закону України розроблений на виконання Плану організації виконання рішення РНБО України від 30 липня 2021 року "Про заходи з нейтралізації загрози в енергетичній сфері.

"Основною метою проєкту Закону України є визначення дієвого механізму забезпечення можливості введення тимчасової адміністрації до суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність в енергетичній сфері, в разі загрози порушення безпеки постачання електричної енергії та/або порушення такими суб’єктами ліцензійних вимог провадження господарської діяльності", - йдеться у повідомленні.

Що пропонується законопроєктом:

Згідно з проєктом документа, процедура введення тимчасової адміністрації здійснюватиметься Міненерго.

Компанії будуть передаватися в управління підприємству, установі чи організації, що належить до сфери управління державних органів або державі.

Адміністрація вводитиметься на строк, що не перевищує 6 місяців. Її введенню мають передувати відповідне повідомлення від Міненерго Кабінету Міністрів та консультації щодо визначення тимчасового адміністратора.

Рішення про передачу активів в управління прийматиме Кабмін. Із дня введення тимчасової адміністрації призупинятимуться всі повноваження органів управління учасника ринку (загальних зборів, наглядової ради і виконавчого органу), крім річних загальних зборів, обов’язковість проведення яких визначена законодавством. Зазначається, що тимчасовий адміністратор не матиме права відчужувати активи, передані йому в управління.

Нагадаємо: 30 липня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що РНБО розглядає можливість введення тимчасових адміністрацій у приватних енергокомпаніях, якщо виникне загроза нацбезпеці.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити