Міненерго не збирається обмежувати ціну на газ після 31 березня

Головна > Банки > Міненерго не збирається обмежувати ціну ...
Author

Олександр Талов

12.03.2021, 17:55
Shares

2

Views

737

Міненерго не збирається обмежувати ціну на газ після 31 березня

bug.org.ua

Міністерство енергетики не має наміру подовжувати дію обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн/куб м, встановленого урядом на лютий-березень для побутових і низки інших споживачів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Міністерство не має наміру подовжувати дію обмежень ціни на газ", - повідомляється в його відповіді на запит агентства.

Проте, Міненерго очікує, що завершення дії обмеження не спричинить збільшення ціни на газ, і ціна ресурсу в річних контрактах для побутових споживачів не перевищуватиме наявного рівня.

Як повідомлялося раніше Кабінет Міністрів доручив Міністерству економіки підготувати до 5 березня проект рішення, що передбачає продаж ПАТ "Укргазвидобування" в березні 2021 року газу постачальникам і виробникам теплової енергії для потреб споживачів комунальних послуг, зокрема ОСББ і ЖБК, за фіксованою ціною на термін з 1 квітня 2021 року до 30 квітня 2022-го.

Кабмін також має намір зобов'язати ПАТ "Укргазвидобування" з квітня 2021 року продавати 100% відпуску обсягу природного газу всім учасникам ринку на умовах не гірше, ніж групі "Нафтогаз".

НКРЕКП на своєму засіданні 5 березня попередньо схвалила рішення, яким зобов'язала всіх постачальників газу пропонувати побутовим споживачам базовий річний пакет терміном дії з 1 травня по 30 квітня за фіксованою ціною.

Нагадаємо: Як повідомляв раніше ІК, з 1 лютого і до кінця карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року, ціна на газ для побутових споживачів не повинно перевищувати 6 гривень 99 копійок, згідно постанови уряду.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити