Мінекономіки підвищило середню вартість ДП та бензину

Головна > Культура > Мінекономіки підвищило середню вартість ...
Author

Назар Лазебний

04.08.2021, 16:04
Shares

2

Views

808

Мінекономіки підвищило середню вартість ДП та бензину

v-variant.com.ua

Міністерство економіки оприлюднило середню вартість бензинів в розмірі 26,86 грн/літр і дизпального — 22,24 грн/літр, з яких вираховується гранична ціна реалізації пального на АЗС на кінець липня.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

З урахуванням максимальної торговельної націнки гранична вартість бензину становить 31,86 грн/л, дизпального — 29,24 грн/л.

Зміни у цінах на пальне

У порівнянні з кінцем липня середня ціна на бензин зросла на 22 копійки. У той же час ціна на дизпальне зменшилася на 1 копійку.

Згідно з даними еnkorr, роздрібні мережі АЗС 4 серпня підняли ціни на бензини, при цьому вартість дизельного пального змінилася різноспрямовано.

На WOG і ОККО бензин марки А-95 подорожчав на 22 копійки за літр — до 31,86 грн/л, дизельне пальне подешевшало на 1 копійку — до 29,24 грн/л.

У мережі AMIC ціни на бензини зросли в середньому на 2 копійки, а ДП подешевшало на 3 копійки. На 6 копійок дизпальне подешевшало в мережі БРСМ-Нафта — до 27,18 грн/л.

Ціни на бензин, дизпальне, газ на АЗС України

SOCAR підвищила вартість бензинів на 22−34 копійки.

Такі мережі як Фактор, Катрал, Авантаж 7 і Motto підняли ціни дизельного пального в межах 2−50 копійок.

Нагадаємо: 2 квітня поточного року Кабінет Міністрів і більшість великих мереж АЗС країни меморандум про створення добросовісної конкуренції на ринку нафтопродуктів, а також про задоволення потреб споживачів на період карантинних обмежень.

11 травня постановою № 450 від 29 березня 2021 року ввів декларування зростання роздрібних цін на бензин і дизпальне на понад 1%. Згідно з документом, бензини марок А-92 і А-95, а також ДП внесені до переліку соціально значущих товарів.

14 травня, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою запровадив граничні торговельні надбавки (націнки) на паливо на період дії карантину.

Продавці палива повинні будуть враховувати цю надбавку під час встановлення роздрібної ціни на пальне, що реалізується через мережу АЗС.

2 червня Кабінет міністрів вніс зміни до методики визначення середньої оптової ціни на бензин і дизельне пальне. Від цієї ціни АЗС можуть встановлювати свої надбавки. Постанова була ухвалена на засіданні Кабінету міністрів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити