Ми створюємо бойову силу, яка дозволить українцям змінити динаміку на полі бою - Остін

Головна > Енергетика > Ми створюємо бойову силу, яка дозволить ...
Author

Ольга Фединчік

16.03.2023, 11:54
Shares

2

Views

908

Ми створюємо бойову силу, яка дозволить українцям змінити динаміку на полі бою - Остін

Міністр оборони США Ллойд Дж. Остіном III і генерал Армії Марк А. Міллі на брифінгу за результатами зустрічі «Контактної групи з оборони України»

Генштаб ЗСУ

Ми створюємо бойову силу, яка дозволить українцям змінити динаміку на полі бою, – заявив очільник Пентагону Ллойд Остін у середу, 15 березня, після 10-го засідання контактної групи з питань оборонної підтримки України.

Про це повідомляє Польське Радіо, інформує Інфокурс.

"Ми нарощуємо бойову міць до такого рівня, який, на нашу думку, дасть їм (українцям- ред.) шанс змінити динаміку на полі бою в якийсь момент у майбутньому, коли вони цього захочуть. Платформи, навчання, технічне обслуговування та логістика, які ми надаємо, зроблять суттєву різницю", – сказав Остін на прес-конференції після зустрічі з міністрами оборони 51 країни.

Таким чином він відповів на питання, чи можуть втрати, яких зазнала Україна під час оборони Бахмута, перешкодити Україні здійснити весняний наступ.

За його оцінкою, рішення щодо відходу з Бахмута залишається за президентом Володимиром Зеленським, і навіть якщо він вирішить "перегрупувати" свої сили, це не означатиме програшу у війні.

"Це ймовірно означатиме, що він намагається зберегти перевагу", – сказав Остін.

Приєднавшись до нього, голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі заявив, що Росія досягає скромного прогресу в Бахмуті, але платить за це величезну ціну. Він також зазначив, що стратегія "бездумних лобових атак", яку використовують росіяни, призводить до величезних втрат, щодня гинуть сотні солдатів.

"Хвиля за хвилею російські солдати кидаються в хаос війни, за відсутності будь-якої синхронізованої координації та напрямку. росія продовжує тяжко платити життями та військовою технікою за продовження своєї обраної війни", – зазначив Міллі.

Він також підкреслив, що Контактна група зібралася, щоб забезпечити протиповітряну оборону, звичайну артилерію, реактивну артилерію, бронетехніку, боєприпаси, і це буде критично важливо для здатності України продовжувати боротьбу. Обіцяно широкий набір систем ППО, які захищатимуть небо над Києвом і вільними містами України.

"Артилерія і бронетехніка мають намір зміцнити українські рубежі, дати можливість своїм силам синхронізувати вогонь і рух для наступальних або оборонних операцій. Вогонь на далекі відстані поставив би під сумнів здатність росії командувати та контролювати, захищати та підтримувати свої сили", додав Міллі.

У свою чергу Остін розповів про переваги України, яку підтримує Захід.

"Україні постачають понад 40 країн. При цьому Росія змушена покладатися на Іран і Північну Корею, вона змушена використовувати техніку часів Другої світової війни. Тож у Росії закінчується техніка та її друзі», – сказав очільник Пентагону. Він також повідомив, що партнери України продовжуватимуть шукати нові можливості постачати обладнання для України протягом року.

Нагадаємо: Девʼять країн погодилися передати Україні понад 150 танків Leopard - Ллойд Остін. Голова Пентагону підкреслив, що контактна група зосереджена на координації довгострокової підтримки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити