"...Ми не відмовимося від нашої підтримки України, допоки Україна не переможе і не досягне тривалого миру, заснованого на Статуті ООН", –Байден

Головна > Політика > "...Ми не відмовимося від нашої підтримк...
Author

Олександр Талов

25.09.2024, 11:14
Shares

4

Views

529

Появилась реакция Байдена на мобилизацию в РФ и “референдумы” - Новости  bigmir)net
Джо Байден у виступі на Генасамблеї ООН 24 вересня, tvteuta.com

США підтримуватимуть Україну, допоки Україна не досягне перемоги й тривалого миру, заснованого на принципах Статуті ООН.

Про це сказав президент Джо Байден у виступі на Генасамблеї ООН 24 вересня, пише «Голос Америки».

Після повномасштабного російського вторгнення Америка відповіла на виклик, забезпечивши величезну безпекову, економічну та гуманітарну допомогу Україні, наголосив президент США із трибуни ООН.

Він додав, що до цих зусиль приєднались союзники і партнери по НАТО, загалом понад 50 країн, "але найголовніше – на виклик відповів український народ".

"Війна Путіна зазнала поразки в його основній меті: він хотів знищити Україну, але Україна досі вільна. Він мав намір послабити НАТО, але НАТО більше, сильніше, згуртованіше, ніж будь-коли, з двома новими членами – Фінляндією та Швецією", - підкреслив Байден.

Зараз не час "опускати руки", наголосив Байден.

"Зараз у світу є інший вибір. Чи будемо ми продовжувати нашу підтримку, щоб допомогти Україні виграти цю війну та зберегти свою свободу, чи підемо й агресія відновиться, а нація буде знищена? Я знаю свою відповідь. Ми не можемо втомлюватися. Ми не можемо відводити очі, і ми не відмовимося від нашої підтримки України, допоки Україна не переможе і не досягне тривалого миру, (основаного) на Статуті ООН", – заявив президент США.

Нагадаємо: У Пентагона залишилося понад 5 млрд доларів з 61 млрд доларів виділеного фінансування для України, який був підписаний президентом Байденом у квітні та може закінчитися наприкінці цього місяця.

Міноборони США заявляє, що працює з Конгресом, щоб перенести решту фінансування на наступний фінансовий рік США, який починається 1 жовтня.

У Пентагоні запевнили, що мають намір використати “кожен цент”, доступний для допомоги Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог вночі завдав ракетного удару по Дніпру, є потрапляння по промисловому об'єкту

Виникла пожежа, яку рятувальники загасили. Люди не постраждали

27.09.2024 - 08:02

Arrow
Theme

Війна

На фронті за добу відбулося 189 боєзіткнень, з них 54 на Покровському напрямку

Ворог атакує також на Лиманському та Курахівському напрямках

26.09.2024 - 08:54

Arrow

Вас це може зацікавити