Мешканців Маріуполя окупанти примусово депортують до росії

Головна > Енергетика > Мешканців Маріуполя окупанти примусово ...
Author

Ольга Фединчік

24.03.2022, 14:04
Shares

2

Views

805

 Мешканців Маріуполя окупанти примусово депортують до росії

Зруйнований російськими бомбардуваннями Маріуполь

Reuters

Російські окупанти насильно вивозять тисячі жителів Лівобережного району Маріуполя на територію росії. Загалом під незаконну депортацію потрапило близько 15 тисяч маріупольців.

Про це у четвер, 24 березня, повідомила Маріупольська міськрада, інформує Інфокурс.

"Це десь половина від усіх мешканців, які й досі перебувають у Лівобережному районі. Відомо, що окупанти в ультимативній формі змушують і так змучених війною людей сідати в автобуси. Також є відомості, що російські окупанти відбирають у людей паспорт та інші українські документи, що засвідчують особу", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Маріупольська міська рада, вивезених маріупольців спершу доставляють у так звані фільтраційні табори, звідки потім перерозподіляють у різні віддалені міста Росії. Протягом 24 березня вже 6 тисяч мешканців міста насильно вивезли на територію окупанта.

У міськраді також зазначають, що протягом останніх 20 днів окупанти блокують евакуаційну колону та не дають змоги безпечно врятувати людей, доправивши на підконтрольну Україні територію.

Зокрема, автобуси, які сьогодні виїхали із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати маріупольців, заблоковані. Очевидно, що це робиться лише для того, щоб не дати людям можливості повернутись на підконтрольну Україні територію. Незважаючи на те, що саме цього хочуть жителі українського міста.

"Те, що роблять російські окупанти не піддається жодному поясненню. Спочатку вони блокують мирне місто, цілеспрямовано починають убивати людей, а потім насильно вивозять на свою територію. Україна таке переживала лише за часів Другої світової війни. На жаль, історія повторюється. Тільки тепер замість нацистів – рашисти", - зазначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко

Також він повідомив, що наразі формується база депортованих маріупольців та надалі буде проводитись робота з їх поверненням в України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити