Меркель виступила за запровадження комендантської години для боротьби з коронавірусом

Головна > Столиця > Меркель виступила за запровадження комен...
Author

Назар Лазебний

16.04.2021, 14:13
Shares

1

Views

1 161

Меркель виступила за запровадження комендантської години для боротьби з коронавірусом

Канцлер Німеччини Ангела Меркель

finbalance.com.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала підтримати введення комендантської години в Німеччині для боротьби з коронавірусом.

Про це пише Deutsche Welle

"Вірус не вибачає половинчастих рішень, нерішучості, з ним неможливо вести переговори. Вірус розуміє тільки мову рішучих дій", - сказала вона під час виступу в Бундестагу.

Німецький парламент розглядає урядовий проєкт змін до закону про епідеміологічний захист, які передбачають комендантську годину з 21:00 до 5:00. Умовою для запровадження комендантської години буде показник приросту захворюваності в певному населеному пункті або регіоні. Він повинен перевищувати 100 випадків на 100 тисяч населення за 7 днів.

При цьому всі опозиційні фракції назвали різні причини своєї незгоди з правками, які підготувало федеральний уряд канцлера Ангели Меркель .

Партії "зелених" вважають необхідними ще більш жорсткі заходи ніж запропановані Меркель. Ліва партія вважає що в боротьбі з пандемією влада вживає дуже жорсткі рішення щодо шкіл і дитсадків, від яких страждають діти, але бояться також рішуче діяти в сфері економіки.

У свою чергу, фракція Вільної демократичної партії виступила проти поправки про введення комендантської години з 21.00 по 5.00, бо сумнівається в конституційності даної поправки, а також критикує, що вона не робить різниці між вакцинованими і тими, хто ще не прижився, а також не враховує епідеміологічну ситуацію в окремих регіонах.

Правопопулістського "Альтернатива для Німеччини" вважає, що федеральний уряд "намагається протягнути через задні двері закон про надзвичайний стан" і "планує нескінченний локдаун".

На думку Меркель, переваги цього заходу превалюють над недоліками. Контакти слід скоротити і для цього знизити мобільність, вважає канцлер.

В той же час майже половина німців (46%), за результатами опитування, служби Infratest dimap, виступає проти введення комендантської години для боротьби з поширенням коронавірусу. За заборону на вихід з дому в нічний час висловилися 51% опитаних.

Нагадаємо: В Німеччині зафіксували понад 3 млн випадків від початку пандемії, майже 80 тисяч людей померло від хвороби. Вона є однією з найбільш постраждалих від коронавірусу країн Європи.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити