Меркель направляє делегацію в США для консультацій щодо Північного потоку-2

Головна > Економіка > Меркель направляє делегацію в США для ко...
Author

Марія Куренко

01.06.2021, 10:28
Shares

0

Views

803

Меркель направляє делегацію в США для консультацій щодо Північного потоку-2

skynews.club

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель цього тижня направить до Вашингтона групу високопосадовців для обговорення проэкту газогону "Північний потік - 2".

Про це пише Bloomberg з посиланням на німецький медіаконцерн Funke Media Group.

Згідно з повідомленням, німецька делегація на чолі з радником Меркель з питань зовнішньої політики Яном Гекером і її головним економічним радником Ларсом-Гендріком Реллером зустрінеться в США з радником президента Джо Байдена з питань національної безпеки Джейком Салліваном і торговим представником Кетрін Тай.

Як зазначає видання, візит німецької делегації, який відбудеться всього за кілька днів до першої поїздки Байдена до Європи, покликаний усунути напруженість в економічних відносинах між США і Німеччиною.

Однією з невирішених проблем є каральні мита, введені колишнім президентом Дональдом Трампом на імпорт сталі та алюмінію з Європи, які все ще діють.

Раніше в травні адміністрація Байдена заявила, що компанія, що стоїть за проектом Nord Stream 2 AG і її головний виконавчий директор Маттіас Варніг займалися забороненою діяльністю, але США відмовилися від санкцій з міркувань національної безпеки. Джо Байден пояснив, що запровадження санкцій на етапі, коли трубопровід практично добудований, став би "контрпродуктивним з точки зору європейських відносин".

Разом із тим США ввели санкції проти компаній та суден РФ за будівництво трубопроводу. В адміністрації Байдена нагадали, що виступають проти "Північного потоку-2".

Нагадаємо: Президент Володимир Зеленський під час пресконференції за підсумками другого року каденції зазначив, що побоюється, що Байден і президент РФ Володимир Путін домовляться про зняття санкцій з "Північного потоку".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити