Мережа Glusco заперечила причетність до ухилення від сплати податків

Головна > Закон > Мережа Glusco заперечила причетність до ...
Author

Олександр Талов

12.03.2021, 13:30
Shares

3

Views

1 312

Мережа Glusco заперечила причетність до ухилення від сплати податків

АЗК GLUSCO

glusco.swiss

Мережа заправок "Глуско Рітейл" заперечила причетність до ухилення від сплати податків.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії щодо обшуків, які відбулися 11 березня.

"11 березня 2021 року на 3 нафтобазах і 105 АЗК мережі ТОВ "Глуско Рітейл" проведені обшуки в рамках кримінального провадження, яке не має жодного стосунку до діяльності групи компаній Глуско", - йдеться в заяві.

Кримінальне провадження, через яке заблоковано роботу мережі АЗК, жодним чином не пов'язане з групою компаній "Глуско Рітейл" та було розпочате за фактом вчинення кримінальних правопорушень посадовими особами ТОВ "Альтернатів Енерджі Сорсес Компані", які не пов’язані з Глуско ні господарськими правовідносинами, ані відносинами контролю, - повідомляють у заяві компанії

"Тому дії правоохоронців, які місцями застосовували фізичну силу й вилучили техніку, вважаємо неприпустимими", - заявила компанія.

Мережа "Глуско Рітейл" вважає, що кримінальне провадження використовується для тиску на неї.

"Припущення правоохоронних органів про відношення Глуско до обігу і реалізації фальсифікованих нафтопродуктів, незаконного виготовлення підакцизних товарів, ухилення від сплати податків, дозволяють стверджувати про зацікавленість органу слідства в створенні тиску на компанію", - йдеться в заяві.

Нагадаємо: Як повідомляв раніше ІК, Служба безпеки України провела 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення компанії "Глуско Рітейл".

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 209 (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом); ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків); ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем); ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

Мережа "Глуско" була створена на базі колишніх заправок "Роснафти", що працювали під торговими марками Formula, ТНК, "Золотий Гепард", "Смайл". У 2016 році "Роснафта" вирішила продати їх швейцарській групі Proton Energy бізнесмена Нісана Моісеєва, якого неформально пов'язують з Віктором Медведчуком.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити