Маск підтвердив спроби російських хакерів атакувати супутниковий інтернет в Україні

Головна > Культура > Маск підтвердив спроби російських хакері...
Author

Ольга Фединчік

11.05.2022, 13:14
Shares

2

Views

1 102

Маск підтвердив спроби російських хакерів атакувати супутниковий інтернет в Україні

teknoblog

Супутникова мережа Starlink зазнала масованих кібератак. За даними Ілона Маска, атаки – справа рук російських хакерів.

Про це засновник американської компанії SpaceX заявив у своєму Тwitter, інформує Інфкурс

"Starlink досі чинила опір спробам російської кібератаки, спробам заглушити та зламати її, але вони нарощують зусилля", - прокоментував Маск публікацію Reuter про кібератаку рф сутникового інтернету в Україні.

Як повідомляє видання, Великобританія, Канада та Європейський Союз учора заявили, що Росія стояла за масованою кібератакою на супутникову інтернет-мережу України, яка призвела до відключення десятків тисяч модемів у перші дні конфлікту в Україні.

"Ця кібератака мала значний вплив, спричинивши перебої зв'язку між декількома державними органами, підприємствами та користувачами в Україні, а також торкнулася кількох держав-членів ЄС", – йдеться у заяві.

МЗС Великої Британії процитувало міністра закордонних справ Ліз Трасс, яка заявила, що це було "навмисною атакою Росії проти України". З посиланням на британський Національний центр кібербезпеки (NCSC) стверджується про те, що основною метою російської атаки були українські військові, але вона також порушила роботу вітряних електростанцій та користувачів Інтернету в Центральній Європі.

Офіційні особи Канади заявили, що діляться з Україною інформацією про кіберзагрози та надають допомогу. Віддалений саботаж призвів до "величезних втрат зв'язку на початку конфлікту".

Кібератака зі знищенням супутникового модему залишається найпомітнішим зломом війни, але відтоді відбулося багато інших, хоча не всі з них були оприлюднені. Росія постійно заперечує, що проводить наступальні кібероперації.

У заяві Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України з приводу масштабної DDoS-атаку на сайти українських телеком-операторів 9 травня, йдеться про те, що Росія є країною-агресором, яка "продовжує атакувати українську інфраструктуру не тільки снарядами та ракетами, а й за допомогою кібератак".

Нагадаємо: На початку квітня в Україну надійшли 5 тисяч терміналів Starlink, а нещодавно дозволили їх масове використання.

На початку травня атаку проросійських хакерів зазнали веб-ресурси німецьких силових структур, міністерств та політиків, зробивши їх тимчасово недоступними.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити