Марта Костюк зіграє в четвертому колі Australian Open

Головна > Спорт > Марта Костюк зіграє в четвертому колі Au...
Author

Назар Лазебний

19.01.2024, 10:44
Shares

2

Views

185

sport.ua

Cьогодні Марта Костюк у трисетовому поєдинку переграла Еліну Аванесян і вперше пройшла до четвертого кола тенісних змагань Grand Slam Australian Open.

Про це пише Sport.ua.

У 3-му раунді австралійського мейджору українка обіграла представницю країни 404 Еліну Аванесян (WTA 74) у трьох сетах за 2 години та 31 хвилину.

Еліна може бути лише одна. Костюк вирвала перемогу у росіянки на Aus Open

Фото: Sport.ua

Еліна Аванесян – Марта Костюк (Україна) [37] – 6:2, 4:6, 4:6

Марта вигравала в першому сеті з рахунком 2:0, проте не впоралася з емоціями і програла 7 геймів поспіль. У 3-му геймі другого сету українка зробила брейк і потрохи почала перевертати хід гри.

У 8-му геймі другої партії Марта не реалізувала 2 сетболи на прийомі, а в 9-му на своїй подачі зробила 3 подвійні помилки і подарувала шанси росіянці зачепитися за 2-й сет. Тим не менш, Костюк одразу ж зробила ребрейк із третього сет-пойнту та перевела зустріч до вирішальної третьої партії.

У третьому сеті Марта відразу ж зробила 2 брейки і повела 4:0, але Аванесян зуміла зрівняти рахунок. Українці все ж таки вдалося вирвати перемогу, взявши останні 2 гейми.

Це був перший очний поєдинок між Костюк та Аванесян.

У наступному раунді Костюк проведе поєдинок проти переможниці матчу Марія Тимофєєва (WTA 170) – Беатріс Хаддад Майя (Бразилія, WTA 12).

Нагадаємо: Раніше лише двом українським тенісисткам вдавалося дійти до цієї стадії на турнірі в Мельбурні в одиночному розряді, передає Укрінформ.

2010 року 25-річна Олена Бондаренко стала першою, кому вдалося показати такий результат на австралійських кортах. У матчі четвертого кола українка поступилася Чжен Цзе з Китаю.

Другою українкою в 1/8 фіналу австралійського «мейджора» була 23-річна Еліна Світоліна, яка в підсумку грала в четвертому колі вже тричі (2018, 2019, 2021 роки) і двічі доходила до чвертьфіналу.

21-річна Марта Костюк стала третьою і наймолодшою українською тенісисткою, яка гратиме в четвертому колі Відкритого чемпіонату Австралії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити