Марків заявив, що його виправдувальний вирок в Італії оскаржили

Головна > Бізнес > Марків заявив, що його виправдувальний в...
Author

Ольга Фединчік

30.03.2021, 10:10
Shares

1

Views

498

Марків заявив, що його виправдувальний вирок в Італії оскаржили

Віталій Марків

Олександр Хоменко/hromadske


Нацгвардієць Віталій Марків стверджує, що за наявною у нього інформцією, сторона обвинувачення по його справі подала касаційну скаргу на рішення суду, яким його було виправдано.

Про це він сказав під час презентації дослідження "Битва наративів: дезінформація Кремля щодо справи Віталія Марківа в Італії", цитує його слова"Укрінформ".

"Вплив цієї справи ще відчувається, і буде відчуватися, поки в ній не буде поставлено остаточну крапку. Взагалі такі речі у голові не вкладалися, - що це дійсно відбувається зі мною. Тому, безперечно, це залишило свій слід. Знаю, що сторона обвинувачення звернулася вже до касаційного суду, тому ця історія поки що не закінчена", - зазначив Марків.

Нагадаємо: 30 червня 2017 року в Італії затримали нацгвардійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі і його перекладача росіянина Андрія Миронова у Слов'янську в травні 2014 року.

12 липня 2019 року суд Павії оголосив вирок Марківа. Його засудили до 24 років ув'язнення.

В серпні 2020 року Національна поліція України в рамках розслідування кримінального провадження за фактом загибелі італійського фотокореспондента провела низку слідчих дій на місці подій, в Слов’янську і на горі Карачун, та отримала докази невинуватості Віталія Марківа.

3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Марківа.

12 листопада минулого року Уповноважений Верховної Ради з прав людини зазначила, що у сторін після оприлюднення повного тексту такого рішення є 45 днів на його вивчення і прийняття рішення щодо їх подальших дій, наприклад, - щодо формування скарги і її передачі у касаційний суд.

Денісова поінформувала, що касаційний суд не має термінів для розгляду таких скарг.

За її словами, касаційний суд може або підтвердити після розгляду цієї скарги рішення апеляційного суду, або не підтвердити, - скасувати і передати на розгляд цю скаргу іншому апеляційному суду, наприклад, у Апеляційний суд Риму, і судді знову там цю справу розглядатимуть.

11 грудня 2020 року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт українського військового. Марківу заочно пред'явили обвинувачення за частиною 2 статті 105 Кримінального кодексу Росії - вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою загальнонебезпечним способом з мотивів політичної, ідеологічної, національної ненависті або ворожнечі. Слідчий комітет Росії оголосив його у міжнародний розшук.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити