Майже 400 населених пунктів знеструмлено в Україні через негоду

Головна > Війна > Майже 400 населених пунктів знеструмлено...
Author

Назар Лазебний

08.01.2024, 14:11
Shares

2

Views

149

Майже 400 населених пунктів країни знеструмлені через негоду | Українська  Енергетика
Міністерство енергетики

Через погіршення погодних умов – налипання мокрого снігу та ожеледі – в Україні знеструмлено майже 400 населених пунктів.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики України. інформує Інфокурс.

"Найскладніша ситуація на Дніпропетровщині – без електроенергії понад 200 населених пунктів. У Кривому Розі, зокрема, без світла понад 15 тисяч абонентів", - повідомляють енергетики.

Зокрема, у Кривому Розі через екстремальні погодні умови відключено від електрики 15 тисяч абонентів. Через відсутність електрики 4 котельні працюють на генераторах у режимі циркуляції води, на генераторах також працюють 2 насосні станції Міськводоканалу. Через зледеніння тролей не працюють тролейбуси та трамваї, швидкісний трамвай працює частково. Працюють автобуси, маршрутки, дизель-генераторні тролейбуси. Комунальні бригади та рятувальники розчищають завали дерев. Усі комунальні служби міста працюють у посиленому режимі, на дорогах працює спеціальна техніка.

Для ліквідації наслідків негоди задіяно 109 бригад – 320 працівників та 115 одиниць техніки, запевняє енергетична компанія ДТЕК.

На Кіровоградщині знеструмлено близько 80 населених пунктів.

В Одеській та Миколаївській областях – 58 і 54 населених пунктів відповідно. Майже 9 тисяч абонентів через негоду залишилися без світла на Київщині.

У Міненерго уточнили, що аварійні бригади працюють, графіки відключень електроенергії не застосовуються.

Водночас в "Укренерго" зазначили, що на ранок 8 січня через бойові дії та з інших причин без світла залишається 463 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Знеструмлено одне вугледобувне підприємство в Донецькій області. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Пропускна здатність високовольтних мереж "Укренерго" достатня для покриття наявного попиту.

В неділю ремонтна бригада "Укренерго" оперативно повернула в роботу високовольтну повітряну лінію 330 кВ у східному регіоні

Нагадаємо: Вранці 8 січня у Кривому Розі низка мешканців залишились без електропостачання через складні погодні умови, у місті не ходить електротранспорт − тролейбуси та трамваї, а котельні працюють на генераторах.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити