Магістральний водогін «Інгулець-Південне водосховище» на Дніпропетровщині запрацював на повну потужність

Головна > Економіка > Магістральний водогін «Інгулець-Південне...
Author

Марія Куренко

13.08.2024, 10:12
Shares

2

Views

789

Новозбудований магістральний водогін "Інгулець-Південне водосховище", Євген Ситниченко/t.me

Магістральний водогін "Інгулець-Південне водосховище", збудований задля забезпечення водою територій, які постраждали через підрив Каховської ГЕС, запрацював на повну потужність.

Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Новозбудований магістральний водогін працює на повну потужність. На Криворіжжі запущено останню нитку. ЇЇ протяжність – 26 км", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова ОВА, усі чотири трубопроводи разом здатні перекачувати 400 тис. куб. м води на добу з Інгульця до Південного водосховища. А далі забезпечувати безперебійною послугою оселі місцевих мешканців.

Чотири нитки труби діаметром 1200 та 1000 мм качають 400 тисяч кубічних метрів води на добу в Південне водосховище. Далі КП "Кривбасводоканал" проводить очищення та надає централізовану послугу з водопостачання споживачам.

"Це було дійсно історичне будівництво. За темпами, масштабом. Почате майже одразу після теракту на Каховській ГЕС. Роботи велись у цілодобовому режимі. У три зміни працювало понад 800 людей та півтисячі одиниць техніки", - наголосив очільник ОВА.

Фото: Євген Ситниченко/t.me

Щоб забезпечити мешканців Апостолівського та Зеленодольського районів Криворіжжя водою, знадобиться від 5 до 7 діб, за цей час має наповниться Широківській канал загальною протяжністю наповнення 26 кілометрів, поінформував голова Криворізької районної державної адміністрації Євген Ситниченко

У Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України зазначили, що будівництво магістрального водогону "Інгулець — Південне водосховище" є найбільшим інфраструктурним проєктом за роки незалежності України. Водогін звели з нуля за рекордні 11 місяців.

Нагадаємо: Після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС понад півтора мільйона людей залишилися без водопостачання — постраждали п’ятнадцять територіальних громад Криворіжжя. Потужності нового водогону достатньо для безперебійної подачі води мешканцям Криворізького району.

Будівництво водогону розпочали одразу після теракту на Каховській ГЕС.

На кожній із ділянок водогону працювали інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за сприяння USAID_ВзаємоДія та U.S. Embassy Kyiv Ukraine провели комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво всіх трьох ділянок водогону.

У травні компанія "Автомагістраль-Південь" завершила будівництво магістрального водогону, який має забезпечити питною водою Кривий Ріг.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити