МАГАТЕ відвідає два ядерні об’єкти в Україні на її запит, щоб виявити "будь-яку можливу незаявлену ядерну діяльність та матеріали

Головна > Спорт > МАГАТЕ відвідає два ядерні об’єкти в Укр...
Author

Марія Куренко

25.10.2022, 10:10
Shares

3

Views

1 085

МАГАТЕ відвідає два ядерні об’єкти в Україні на її запит, щоб виявити

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі

Michael Gruber/AP

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі в понеділок заявив, що інспектори організації найближчим часом відвідають два ядерні об’єкти в Україні на тлі звинувачень Росії про "брудну бомбу".

Про це йдеться у повідомленні на сайті агенства, інформує Інфокурс.

Генеральний директор Гроссі підтвердив, що ядерні об'єкти знаходяться під гарантіями МАГАТЕ і їх регулярно відвідують інспектори МАГАТЕ. Він додав, що сьогодні МАГАТЕ отримало від України письмовий запит на направлення груп інспекторів для проведення верифікаційних заходів у двох місцях.

"МАГАТЕ провело інспекцію одного з цих об'єктів місяць тому, і всі наші висновки відповідали деклараціям України про гарантії. Там не було виявлено жодної незадекларованої ядерної діяльності або матеріалів", – зазначив Ґроссі.

Також він додав, що інспектори МАГАТЕ готуються знову відвідати ці об'єкти найближчими днями після отримання запиту України з метою виявити "будь-яку можливу незаявлену ядерну діяльність та матеріали".

Нагадаємо: Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба офіційно запросив МАГАТЕ надіслати місію в Україну, щоб спростувати вигадки Москви про нібито розробку "брудної бомби".

Як повідомляють ЗМІ, останніми днями міністр оборони Росії Сергєй Шойгу і глава Генштабу Валерій Герасімов активізували телефонні розмови з західними колегами про нібито заплановану провокацію України.

Лавров сказав, що ситуацію з можливим використанням Україною "брудної бомби" обговорять у РБ ООН "сьогодні-завтра".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити