Лідери Євросоюзу вимагають від рф негайно вивести війська з території усієї України в межах її міжнародно визнаних кордонів

Головна > Культура > Лідери Євросоюзу вимагають від рф негайн...
Author

Назар Лазебний

23.03.2023, 19:54
Shares

1

Views

1 570

Лідери Євросоюзу вимагають від рф негайно вивести війська з території усієї України в межах її міжнародно визнаних кордонів

Слово і діло

Лідери ЄС, які зустрічаються сьогодні у Брюсселі у форматі Європейської ради, ухвалили резолюцію по Україні, в якій висловили непохитну підтримку народу України у боротьбі проти російської агресії, та закликали росію негайно і безумовно вивести війська з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Резолюція, оприлюднена на сайті Європейської ради, інформує Інфокурс.

"Європейська рада підтверджує рішуче засудження російської агресивної війни проти України, яка є демонстративним порушенням Хартії ООН, та наголошує на непохитній підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, як і невід’ємне право на самооборону проти російської агресії", - йдеться у документі.

Європейські лідери привітали положення Резолюції ГА ООН "Про принципи Хартії ООН для досягнення всеохоплюючого, справедливого та тривалого миру в Україні", яка була ухвалена за широкої підтримки міжнародного співтовариства. Вони підтвердили підтримку Формули миру Президента Зеленського і висловили готовність продовжувати працювати разом з Україною над реалізацією цього плану з 10-ти пунктів.

"росія має припинити свою агресію та негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої військові сили та посередників з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Слід поважати міжнародне гуманітарне право, в тому числі щодо поводження з військовополоненими. Європейська Рада рішуче засуджує сексуальне та гендерне насильство. Росія має негайно забезпечити безпечне повернення примусово переселених чи депортованих до Росії українців, зокрема дітей. У цьому контексті Європейська Рада бере до уваги нещодавно видані Міжнародним кримінальним судом ордери на арешт президента росії та його Уповноваженого з прав дитини за військовий злочин у незаконній депортації та переміщенні українських дітей з окупованих територій України до Росії", - зазначається у документі.

Нагадаємо: Сьогодні, 23 березня, у Брюсселі продовжується саміт ЄС, першим питанням якого був розгляд ситуації в Україні. Перед главами держав та урядів європейських країн в режимі телеконференції виступив Президент України Володимир Зеленський.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити