Лідери ЄС засудили незаконні, провокаційні та деструктивні дії Росії

Головна > Енергетика > Лідери ЄС засудили незаконні, провокацій...
Author

Назар Лазебний

25.05.2021, 15:08
Shares

1

Views

1 173

Лідери ЄС засудили незаконні, провокаційні та деструктивні дії Росії

europeanpolicysolutions.com

Лідери 27 країн Європейського Союзу на саміті після майже трьохгодинних дискусій ухвалили висновки щодо останніх дій Росії. Йдеться про список "ворожих для РФ країн", заборону на в'їзд європейських чиновників та концентрацію військ на кордоні з Україною.

Про це повідомляє "Польске радіо".

Саміт відбувся в Брюселі 24 травня. На саміті також обговорили повідомлення розвідки про те, що за нападом 2014 року на склад боєприпасів у Чехії стояли агенти російської служби військової розвідки ГРУ. Висновки стосуються єдності та солідарності ЕС в умовах незаконних та провокаційних дій Росії та підтримки сусідів за східним кордоном.

Як зазначає "Польске радіо", керівники 27 країн також підтвердили збереження п'яти принципів політики Євросоюзу щодо Росії. Це – повне виконання Москвою Мінських угод про припинення вогню в Україні, незмінна позиція щодо незаконної анексії Криму, тісніша співпраця з країнами Східного партнерства, підтримка російського громадянського суспільства та вибіркова співпраця з Москвою лише в тих сферах, де це вигіднно для всього ЄС.

Наступна дискусія щодо відносин з Росією відбудеться на саміті через місяць.

Нагадаємо: На саміті також було ухвалено політичне рішення щодо заборони білоруським компаніям літати транзитом і приземлятися в аеропортах країн ЄС, яке було відповідю на незаконну посадку літака з засновником опозиційного Telegram-каналу Nexta Романом Протасевичем під приводом "мінування".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити