Латвійський благодійний марафон зібрав на допомогу українським дітям більше 800 тисяч євро

Головна > Закон > Латвійський благодійний марафон зібрав н...
Author

Ольга Фединчік

23.12.2022, 14:15
Shares

1

Views

1 000

Латвійський благодійний марафон зібрав на допомогу українським дітям більше 800 тисяч євро

rus.lsm.lv

Благодійний тижневий марафон Dod Pieci! («Дай п'ять!») зібрав рекордну суму пожертвувань, 804 384 євро, які будуть направлені дітям-біженцям з України у Латвії.

Про це повідомив національний мовник LSM, інформує Інфокурс.

Благодійний марафон громадських ЗМІ "Дай п'ять! стартував 16 грудня. Марафон цього року закликає допомагати дітям українських біженців у Латвії.

Організатори "Дай п'ять!" – голова правління Латвійського радіо Уна Клапкалне та голова правління Латвійського телебачення Іварс Прієде – наголосили, що марафон благодійності "Дай п'ять!" 2023 - це внесок у перемогу України, яка неодмінно настане.

"Ця війна торкнеться майбутніх поколінь, і ми ще навіть не можемо собі уявити, як це буде і які історії ці діти розповідатимуть своїм дітям", – сказала Клапкалне.

Фото: Діджеї марафону Dod pieci!/rus.lsm.lv

Зробити пожертву "Дай п'ять!" можна аж до 31 грудня на заправних станціях Circle K по всій Латвії, при цьому пожертвування подвоюватимуться – підприємство додасть суму, рівну пожертвуванню людей.

До Дня зірки, що відзначається у Латвії 6 січня, пожертвувати у рамках марафону благодійності "Дай п'ять!" можна буде на платформі благодійної організації Ziedot.lv. При цьому заявку на отримання допомоги усі бажаючі можуть подати на домашній сторінці dodpieci.lv.

"Те, що відбувається з Україною та її народом, завдає біль усім нам. Тому ми щедро пожертвували таку значну суму", - сказала керівниця Ziedot.lv Рута Діманта, нагадавши, що на війні діти страждають найбільше.

Під час проведення марафону "Дай п'ять!" Ziedot.lv отримав близько 500 запитів на допомогу у забезпеченні базових потреб українських дітей, підлітків та молоді. "Допомоги багато не буває", - нагадала глава Діманта, зазначивши, що на даний момент не можна сказати, чи вистачить пожертвуваної суми для задоволення всіх заявок, оскільки кожен випадок розглядається індивідуально.

Спеціально для марафону в центрі Старої Риги, на Домській площі збудовано і працює скляна студія, в якій на 158 години були замкнені діджеї та ведучі ефіру Latvijas Radio 5 – Pieci.lv Лінда Самсонова та Марта Грігале, а також запрошений діджей-музикант Едгарс. Протягом шести з половиною діб, 16-22 грудня, вони транслювали у прямому ефірі лише пісні, обрані в обмін на пожертвування у розмірі не менше ніж 5 євро.

Фото: Dod pieci!/rus.lsm.lv

У день відкриття марафону 16 грудня його студію, серед інших, відвідав президент Латвії Егілс Левітс.

Засновник "Дай п'ять!" діджей Томс Гревіньш цього року знову став "діджеєм, що біжить" і за час благодійного марафону пробіг сім справжніх 42-кілометрових марафонів, щоб залучити додаткові пожертвування на потреби дітей українських біженців у Латвії.

Благодійний марафон завершився увечері 22 грудня.

Минулого року у рамках акції Dod pieci! кошти збирали для підтримки людей з порушеннями зору, слуху чи рухової функції. Тоді вдалося зібрати 470 078 євро.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити