Курс біткойна упав на 10% через нову заборону в Китаї щодо криптовалют

Головна > Бізнес > Курс біткойна упав на 10% через нову заб...
Author

Олександр Талов

22.06.2021, 11:06
Shares

2

Views

1 291

Курс біткойна упав на 10% через нову заборону в Китаї щодо криптовалют

cryptocurrency.tech

Біткойн впав до двотижневого мінімуму в понеділок після повідомлення про те, що Китай посилив заходи по боротьбі з майнінгом криптовалюти.

Вартість біткоіна почала активно знижуватися після негативних новин з Китаю, де влада провінції Сичуань, великого центру з видобутку криптовалюти, заборонили майнінг. Нові правила в першу чергу позначилися на 26 майнінг-компаній, які працювали в регіоні офіційно. До 20 червня їм була припинена подача електроенергії

У зв'язку з цим курс біткойна просів нижче 32 тисяч доларів за "монету". Станом на ранок вівторка його вартість трохи вища - до 33 тисяч доларів.

Раніше Китай заборонив фінансовим установам і платіжним компаніям надавати послуги, пов'язані з криптовалютами, повідомляє CNBC.

"Китай часто так робить. Коли Китай чхає, біткойн застуджується. Але ця гра регуляторними м'язами часто так і відбувається - за останні вісім років ця історія відбувалася щонайменше тричі", - сказав виданню генеральний директор CryptoCompare Чарльз Хейтер.

Видобуток криптовалюти заборонено на державному рівні і в трьох інших китайських провінціях - Юньнань, Цинхай і Сінцзян.

Жорсткі заходи китайського регулятора, схоже, призвели до значного зменшення обчислювальної потужності біткойнів, яка, за даними Blockchain.com, різко впала протягом останнього місяця. На Китай припадає до 65% світового видобування біткойнів.

Негативні новини з Китаю спровокували розпродаж на крипторинку.

Нагадаємо: У квітні біткойн сягнув максимальної позначки у 62,732 тис. долара.

13 травня Маск повідомив, що Tesla не буде продавати свої електромобілі за біткойни, попри раніше анонсовані плани. Причиною такого рішення стала неекологічність криптовалюти, для майнінгу якої масово використовують електроенергію, вироблену з викопного палива. Після цієї заяви курс біткойна обвалився майже на 15 %.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю а також трьох лідерів ХАМАСу

Прокурор МКС зазначив, що подаючи ці заяви про ордери на арешт, його офіс діє згідно зі своїм мандатом згідно з Римським статутом.

20.05.2024 - 15:57

Arrow
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow

Вас це може зацікавити