Кулеба спрогнозував подальше нарощування військ РФ на кордоні з Україною

Головна > Закон > Кулеба спрогнозував подальше нарощування...
Author

Олександр Талов

20.04.2021, 17:16
Shares

0

Views

572

Кулеба спрогнозував подальше нарощування військ РФ на кордоні з Україною

volynpost.com

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що чисельність російських військ на кордонах з Україною за тиждень зросте до понад 120 тис. військовослужбовців.

Про це він заявив під час онлайн-брифінгу для іноземних медіа, передає УНІАН.

Глава МЗС наголосив, що впродовж останніх тижнів російські війська продовжують прибувати до кордонів України і розміщуються там у безпосередній близькості до кордону з північного сходу, сходу і півдня.

"Приблизно через тиждень очікується, що їх чисельність у з'єднаних силах зросте до понад 120 тис. військовослужбовців. Це не означає, що вони припинять нарощувати сили у такій кількості", - наголосив голова МЗС.

Він зазначив, що більше занепокоєння викликає той факт, що Росія стягує не лише військовослужбовців, а й десантників у Криму, системи радіоелектронної боротьби для пригнічення систем комунікації на усій території України і балістичні ракети.

Також Кулеба додав, що є чіткі сигнали про розміщення Росією "деяких інших потенційно наступальних можливостей".

Нагадаємо: 30 березня Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп, і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози військовій безпеці нашої держави.

Табір російських військових, включно із технікою, який розташувався недалеко від залізничної станції "Маслівка" під Воронежем та у який РФ стягує війська, зафільмували журналісти британського телеканалу Sky. Це місце розташоване приблизно в 270 кілометрах від кордону з Україною, йдеться в сюжеті.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити