Кулеба на зустрічі у форматі Ради Україна-НАТОзакликав якомога швидше надати Україні додаткові системи Patriot

Головна > Політика > Кулеба на зустрічі у форматі Ради Україн...
Author

Назар Лазебний

04.04.2024, 17:42
Shares

4

Views

797

Зображення
Дмитро Кулеба / соцмережа Х

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен обговорили негайні заходи у відповідь на ракетний терор Росії та кроки для розблокування американської допомоги.

Про це повідомив глава української дипломатії повідомив.

"Мені було приємно зустрітися з державним секретарем Ентоні Блінкеном у Брюсселі, щоб висловити свою вдячність Сполученим Штатам за всю їхню допомогу Україні з початку повномасштабної агресії Росії", – зазначив Кулеба.

Глава МЗС зауважив, що поінформував Блінкена про посилення повітряного терору Росії проти українських міст і громад, у тому числі з використанням балістичних ракет, і закликав американських партнерів знайти способи якомога швидше надати додаткові системи протиповітряної оборони Patriot.

"Я вдячний секретарю за те, що він негайно вжив заходів, щоб відповісти взаємністю на цей заклик. Ми також обговорили наступні кроки на найближчі дні та тижні, щоб розблокувати додаткову допомогу США для України», – додав міністр.

Кулеба наголосив, що сьогоднішнє засідання Ради Україна-НАТО продемонструвало, що всі союзники по Альянсу усвідомлюють, наскільки це питання є актуальним, та потребують якнайшвидшого вирішення.

Нагадаємо: У Брюсселі продовжує роботу Північноатлантична рада на рівні міністрів закордонних справ. Одним з головних питань зустрічі є військова допомога Україні. Сьогодні відбулася зустріч у форматі Ради Україна-НАТО за участю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Упродовж минулої доби на фронті відбулося 121 бойове зіткнення

Ще 14 атак ворог провів на Лиманському напрямку.

02.05.2024 - 09:15

Arrow
Theme

Закон

У Харкові затримали колаборантку, яка збирала матеріали для сюжетів ток-шоу Скабєєвої та Соловйова

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

01.05.2024 - 11:18

Arrow

Вас це може зацікавити