кремлівскі пропагандисти різко скоротили використання терміну денацифікація через нерозуміння його значення росіянами - дослідження

Головна > Економіка > кремлівскі пропагандисти різко скоротили...
Author

Назар Лазебний

04.05.2022, 13:22
Shares

2

Views

1 260

кремлівскі пропагандисти різко скоротили використання терміну денацифікація через нерозуміння його значення росіянами - дослідження

news.day.az

кремль, а разом з ним і його пропагандисти, різко скоротили використання терміну "денацифікація", який президент країни-агресора володимир путін поряд із "демілітаризацією" згадував як причину початку війни в Україні.

Про це повідомляють журналісти-дослідники "Проекту" посилаючись на джерела у кремлі, інформує Інфокурс.

Як зазначають дослідники "Проекту", у своєму виступі 24 лютого путін назвав цілями так званої спецоперації "демілітаризацію" та "денацифікацію" України.

"Ми прагнутимемо демілітаризації та денацифікації України", — цією складною фразою в день початку бойових дій путін визначив словник телевізійників.

Оскільки заяву путіна готували в секретності, терміни, що використовувалися, не встигли опрацювати фахівці, тому російським пропагандистам довелося нескінченно повторювати про "денацифікацію".

Майже одразу з'ясувалося, що термін невдалий. Приблизно через тиждень після початку війни кремль попросив своїх соціологів провести закриті телефонні соцопитування, у тому числі з питанням ставлення росіян до основних тез пропаганди.

Чотири співрозмовники – високопоставлений медіаменеджер та близькі до кремля соціолог та політтехнологи – стверджують, що респонденти не змогли пояснити, що означає "денацифікація". Крім цього людям було складно навіть вимовити це слово, каже один із співрозмовників.

Співрозмовник скаржиться журналістам, що після цього у них почався бардак – "щотижня шукали нові слова, але нічого вдалого підібрати не вдалося".

На цьому колізії з терміном "денаціфікація" не заверщилися. Один із найнезручніших моментів стався, коли українські переговорники запитали російських візаві, що означає "денацифікація" України. Сформулювати відповідь ті не змогли. Так само безглуздо через цю фразу в ті дні почувала себе і вся російська пропаганда.

У результаті влада вирішила різко скоротити використання слова "денаціфікація" в ефірі, але зовсім відмовитися від нього було неможливо – "не можна просто забути озвучену президентом мету".

"Проект" повідомляє, що це видно за ефірами головного пропагандиста Кремля Дмитра Кисельова. У першому після початку війни випуск він не менше семи хвилин пояснював сенс "денацифікації", але вже у квітневих випусках він або не використовував термін взагалі, або робив це раз за весь випуск.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити