П'ять країн не виключають запровадження нових коронавірусних обмежень при перетині кордонів

Головна > Бізнес > П'ять країн не виключають запровадження ...
Author

Олександр Талов

20.07.2021, 17:30
Shares

0

Views

502

П'ять країн не виключають запровадження нових коронавірусних обмежень при перетині кордонів

volynnews.com

Країни групи С5 (Central 5) – Австрія, Словаччина, Словенія, Угорщина та Чехія – домовилися координувати свої дії із запобігання розповсюдженню COVID-19, зокрема щодо встановлення правил перетину кордону.

Про це пише Укрінформ.

Про це йшлося під час зустрічі голів МЗС зазначених країн Александра Шалленберга, Івана Корчока, Анже Логара, Петера Сіярто і Якуба Кулганека в чеському місті Мнєльник 20 липня, передає власний кореспондент Укрінформу.

На підсумкової пресконференції Кулганек повідомив, що п’ять країн не виключають запровадження нових коронавірусних обмежень при перетині кордонів.

"Ми хочемо зробити все, щоб кордони були відкритими. Єдиним можливим способом уникнути обмежень є щеплення якомога більшої частини населення... Ми водночас хочемо гарантувати, що заздалегідь повідомимо один одного про заплановані заходи, щоб не дивувати одне одного", - сказав Кулганек.

Він анонсував створення робочої координаційної групи, яка повинна буде вчасно інформувати про нові можливі обмеження у подорожах (Україна межує з двома країнами із С5 – Словаччиною та Угорщиною).

"Неможливо 100-відсотково виключити, що залежно від розвитку епідеміологічної ситуації деякі сусідні країни можуть знову запровадити тимчасове обмеження транскордонного руху. Це є просто реальність", - заявив Кулганек.

Також дипломати обговорили спільну боротьбу з пандемією коронавірусу, а також такі теми, як розширення ЄС за рахунок інтеграції західнобалканських країн, співпраця в рамках Східного партнерства тощо.

Нагадаємо: С5 – регіональний формат взаємодії міністрів закордонних справ Австрії, Словаччини, Словенії, Угорщини та Чехії, створений 2020 року.

У травні цього року в засіданні глав дипломатії Центральноєвропейської п'ятірки взяв участь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити