Країни НАТО збільшать виробництво зброї та боєприпасів, щоб поповнити арсенали

Головна > Закон > Країни НАТО збільшать виробництво зброї ...
Author

Назар Лазебний

13.02.2023, 17:48
Shares

0

Views

782

Країни НАТО збільшать виробництво зброї та боєприпасів, щоб поповнити арсенали

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

pravda.com.ua

Союзники по НАТО мають намір наростити промислове виробництво зброї та боєприпасів, щоб поповнити власні арсенали, спустошені внаслідок війни росії проти України, а також щоб допомагати Україні в подальшому.

Про це заявив на пресконференції перед дводенним засіданням міністрів оборони країн Альянсу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Укрінформ, інформує Інфокурс

"Міністри розглянуть заходи зі зміцнення системи стримування й оборони… Я очікую, що союзники ухвалять нові директиви для оборонного планування НАТО. Це буде ключовим чинником для змін у наших спроможностях та забезпечить надійне стримування й оборону на наступні роки. Міністри також розглянуть, як збільшити наші оборонні промислові спроможності та поповнити склади зброї", - сказав керівник Альянсу.

Столтенберг зазначив, що війна в Україні спустошує арсенали союзників. Поточний рівень використання боєприпасів Україною у багато разів вищий за наш рівень виробництва.

"Це тисне на нашу оборонну промисловість. Наприклад, очікування боєприпасів великого калібру збільшилося з 12 до 26 місяців. Замовлення, розміщені сьогодні, будуть доставлятися лише за два з половиною роки. Тож маємо збільшити виробництво та інвестувати в його промислові спроможності», - додав Столтенберг.

Він зауважив, що НАТО щойно завершило огляд запасів боєприпасів і має намір збільшити їх у рамках процесу оборонного планування. Хороша новина в тому, що кілька союзників, включаючи США і Францію, вже уклали нові багаторічні контракти з оборонною промисловістю, що дозволяє робити цілеспрямовані інвестиції у збільшення виробничих спроможностей.

"Я сподіваюся на досягнення швидкого прогресу у цій роботі. Це дозволить нам допомагати Україні і водночас забезпечувати захист кожного дюйма території Альянсу", - наголосив генеральний секретар НАТО.

Нагадаємо: Завтра у штаб-квартирі Альянсу також відбудеться зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США у форматі "Рамштайн".

Міністр оборони Олексій Резніков відбув на чергову зустріч Контактної групи. Захист українського неба, у тому числі через залучення авіаційної платформи, розбудова "танкової коаліції", формування запасу міцності за боєприпасами, тренінгові програми для українських воїнів - будуть одними з головних питаннь у порядку денному на черговій зустрічі у форматі "Рамштайн".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow
Theme

Політика

Блінкен підчас візиту до Києва оголосив про нову військову та фінансову допомогу Україні на 2 млрд доларів

США виділять Україні новий пакет фінансової і військової допомоги на 2 млрд доларів.

15.05.2024 - 15:18

Arrow

Вас це може зацікавити