Країни G7 анонсували нові санкції проти росії, зокрема заборона на імпорт золота з рф

Головна > Культура > Країни G7 анонсували нові санкції проти ...
Author

Марія Куренко

27.06.2022, 17:16
Shares

0

Views

935

Країни G7 анонсували нові санкції проти росії, зокрема заборона на імпорт золота з рф

GETTY IMAGES

Країни G7 — США, Канада, Німеччина, Франція, Велика Британія, Італія, Японія — розширять санкції проти росії за вторгнення в Україну.

Заява про нові обмеження оприлюднена на сайті Білого Дому, інформує Інфокурс.

"Наші заходи будуть продовжувати руйнувати військово-промисловий комплекс Путіна та не дозволять валютним резервам центрального банку підтримувати хвору економіку і позбавлятимуть Путіна ресурсів, необхідних йому для ведення війни, а також притягуватимуть клептократію до відповідальності за її недугу. Ефективність наших заходів з часом лише посилиться, щоб ще більше ізолювати Росію від світової економіки", йдеться у заяві адміністрації Джо Байдена.

Санкції торкнуться російського військового виробництва та ланцюжків поставок, доступу до ключових промислових ресурсів, послуг і технологій, у тому числі до тих, які підтримують російську військово-промислову базу та технологічний сектор, а також російських фізичних осіб та компаній.

"Держдепартаменти і казначейство Сполучених Штатів будуть агресивно націлюватися на російські ланцюги оборонного постачання, вводячи блокувальні санкції проти основних державних оборонних підприємств, на додаток до оборонних науково-дослідницьких організацій та десятків інших пов'язаних з обороною організацій і фізичних осіб для обмеження можливості Росії замінити військову техніку, яку вона вже втратила під час жорстокої війни проти України", - зазначається у заяві.

США запровадять більш високі митні ставки на понад 570 груп російської продукції вартістю приблизно 2,3 мільярда доларів. Ці заходи обмежуватимуть можливість росії отримувати економічну вигоду від продажів на американський ринок продукції і будуть ретельно відкалібровані, щоб накласти витрати на росію, мінімізуючи витрати для споживачів у США.

У Білому домі додали, що за кілька місяців експорт США до росії, зокрема критично важливих технологій, необхідних путіну для підтримки своїх збройних сил, скоротився приблизно на 97%. Імпорт у Росію товарів із усього світу може впасти на 40%. ВВП Росії скоротиться, а інфляція підніметься до понад 20%.

Також буде введена заборона на імпорт золота з рф, другого за величиною експорту Росії після енергоносіїв.

Крім цього, санкції накладуть на низку компаній та фізосіб, які допомагають Росії обходити обмеження.

"США запровадять блокувальні санкції проти приватних військових компаній, що воюють в Україні, російських військових підрозділів, які достовірно причетні до порушень прав людини або міжнародного гуманітарного права в Україні, а також посадових посадових осіб Росіі в окупованих російськими військами містах, включаючи міністрів і мерів спірних міст. Держава введе візові обмеження щодо приблизно 500 чиновників за погрози чи порушення суверенітету, територіальної цілісності чи політичної незалежності України або придушення інакомислення в Росії", - заявили у Білому Домі.

Нагадаємо: Країни "Великої сімки" в рамках нових санкцій проти Росії планують заборонити імпорт золота з РФ. Це частина нових обмежень проти Росії за напад на Україну, які мають бути оголошені на саміті G7, що розпочався в Баварії і триватиме три дні. За повідомленням Reuters, офіційну заяву про ембарго лідери G7 зроблять у вівторок, 28 червня.

Щорічно росія виробляє близько 10% усього світового золота, яке є важливим активом для Центробанку рф. Після окупації Криму у 2014 році золоті запаси країни зросли втричі. Раніше Держдума рф ухвалила законопроєкт, який дозволяє визнавати держтаємницею відомості про розміри золотого запасу та державних валютних резервів Росії.

Заборона на імпорт російського золота позбавить росію прибутку в 19 млрд доларів на рік.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити