Країни-донори надали Україні близько 73,7 млрд доларів прямої бюджетної підтримки з початку війни - Мінфін

Головна > Економіка > Країни-донори надали Україні близько 73,...
Author

Марія Куренко

29.01.2024, 12:37
Shares

1

Views

686

Як обмінювати зношені та старі долари – в НБУ пояснили правила
Pixabay

Міжнародні партнери з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну надали 73,7 млрд доларів прямої бюджетної підтримки.

Про це повідомляє пресслужба Мінфінуза підсумками зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з тимчасово повіреним у справах Посольства Французької Республіки в Україні Бенжаменом Рорігом.

Фото: Міністерство фінансів

Зазначається, що сторони обговорили співпрацю України та Франції у сфері фінансів та відновлення, а також потреби та пріоритетні видатки держбюджету на 2024 рік.

Міністр фінансів подякував уряду Франції за всебічну допомогу Україні та зазначив, що завдяки бюджетній підтримці донорів з початку повномасштабної війни уряд мав змогу забезпечувати стійке державне управління в Україні та профінансувати у повному обсязі соціальні й гуманітарні видатки держбюджету.

"Вдячний за допомогу, яку надає уряд Франції від початку російського повномасштабного вторгнення - це вагомий внесок в стабільність фінансової системи та економіки України. З лютого 2022 року загальна сума бюджетної підтримки від Франції становить близько 400 млн євро", - наголосив Марченко.

Також, в контексті обговорення держбюджету України на 2024 рік, міністр фінансів наголосив, що потреба у зовнішньому фінансуванні становить понад 37 млрд дол. США.

Загалом з 24 лютого 2022 року міжнародні партнери спрямували Україні 73,7 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки.

"Враховуючи суттєву потребу в зовнішньому фінансуванні, Україна розраховує на підтримку, щоб вчасно профінансувати першочергові видатки, а саме соціальну та гуманітарну сферу, адже оборону та безпеку країна повністю фінансує шляхом внутрішніх надходжень та запозичень. Ритмічне надходження коштів від міжнародних партнерів є необхідним для збереження макрофінансової та економічної стабільності країни", - додав голова Мінфіну.

Роріг наголосив, що уряд Франції солідарний з Україною та продовжує працювати над механізмами для забезпечення її необхідною допомогою, включаючи фінансування програм у сфері охорони здоров'я та відбудови критичної інфраструктури. Також було наголошено, що французький уряд повністю підтримує ініціативу ЄС Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро на наступні 4 роки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити