Кравчук: Зустріч нормандської четвірки на найвищому рівні планується на квітень

Головна > Економіка > Кравчук: Зустріч нормандської четвірки н...
Author

Марія Куренко

12.03.2021, 16:51
Shares

2

Views

852

Кравчук: Зустріч нормандської четвірки на найвищому рівні планується на квітень

Леонід Кравчук

prm.ua

Наступна зустріч лідерів країн "Нормандської четвірки", до складу якої входять Україна, Франція, Німеччина, Росія може відбутися вже в квітні.

Як повідомляє "Укрінформ", про це заявив глава української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі каналу "Україна 24" в п'ятницю.

"Я знаю, що йде велика робота на рівні політичних радників, де беруть участь Єрмак, радник Путіна Козак та інші. Вони якраз вирішують це головне питання - зустріч на найвищому рівні. Планується десь, мабуть, на квітень, але як воно буде насправді - сказати важко. Передбачити діяльність чи позицію Росії - дуже важко, вона змінюється кожен день", - заявив Леонід Кравчук.

Коментуючи намір президента Володимира Зеленського окремо зустрічатися з лідерами "нормандської четвірки", голова делегації України в ТКГ акцентував, що мова йде про ситуацію, якщо не відбудеться спільна зустріч лідерів Франції, Німеччини, України та Росії.

Кравчук також вважає, що зустріч у форматі "віч-на-віч" з Путіним "це реально можливо".

"Принаймні стане зрозумілою позиція того, з ким ти зустрічаєшся, - вона буде оприлюднена і будь-які маніпуляції тоді йдуть на задній план. А все інше стає другорядним, головне - досягти мети", - переконаний Кравчук.

Проте, як передає "РИА Новости", речник президента РФ заявив, що "у графіку Путіна поки немає зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в квітні".

При цьому lb.ua пише, посилаючись на інше джерело агентства у Кремлі , що ніяких пропозицій, запрошень та інших документів щодо нормандському саміту російській стороні не надходило.

Нагадаємо: Останній саміт "нормандської четвірки" відбувся 9 грудня 2019 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити