Котеджі на землях стратегічного значення вздовж Київської дамби - затримано власника інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепу

Головна > Закон > Котеджі на землях стратегічного значення...
Author

Назар Лазебний

19.01.2024, 09:27
Shares

3

Views

626

Новые олигархи уже появились, они просто еще не проявились". Владелец  Concorde Capital Игорь Мазепа об инвестициях и коррупции | Экономическая  правда
.epravda.com.ua

Вчора, 18 січня, працівники ДБР спільно з Нацполіцією затримали власника інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час спроби виїзду за кордон

Як повідомляє пресслужба бюро, за даними слідства,бізнесмен є організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС.

Зазначається, що затримання відбувалось на підставі статті 208 КПК України.

Фото: Державне бюро розслідувань

Фото: Нацполіція

Також в різних регіонах України затримані ще три учасники злочинної організації, у тому числі брат організатора, зазначили у ДБР.

За даними Офісу генпрокурора, наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

За версією слідства, засновник інвестиційної компанії, його брат та інші учасники схеми з використанням корупційних зв’язків у державних органах незаконно заволоділи землями водного фонду, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС. Йдеться про земельну ділянку у Вишгородському районі площею понад 7 га вартістю більше 20 млн грн.

"Протягом 2020-2021 років учасники злочинної організації підшуковували осіб, які за грошову винагороду підписували документи щодо виділення земельних ділянок у приватну власність", - повідомляє Офіс генпрокурора.

В подальшому ці землі шляхом продажу передавались учасникам схеми, які переоформлювали їх на представників забудовників елітної нерухомості, на чиє замовлення та фінансування вчинялись незаконні дії.

Зазначається, що у схемі також брали участь окремі службові особи органів Держгеокадастру.

Як повідомили у Нацполіції, дії учасників злочинної організації кваліфіковані за:⁠ч. 1 та 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);⁠ст. 233 (незаконна приватизація державного, комунального майна);⁠⁠ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Пресслужба Concorde Capital повідомила, що затримання Мазепи пов’язане з його публічною позицією щодо посилення тиску з боку правоохоронних органів на українських бізнесменів.

Нагадаємо: Засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу затримали на контрольно-пропускному пункті «Медика — Шегині». Державне бюро розслідувань провело обшуки в офісі його компанії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити