Контррозвідка СБУ викрила командира військової частини, який збирав секретні дані щодо ракетного озброєння на території України

Головна > Закон > Контррозвідка СБУ викрила командира війс...
Author

Ольга Фединчік

19.11.2021, 10:38
Shares

2

Views

1 075

Контррозвідка СБУ викрила командира військової частини, який збирав секретні дані щодо ракетного озброєння на території України

dumskaya.net

Контррозвідка СБУ запобігла можливій передачі таємних оборонних відомостей представникам спецслужб РФ.

В ході оперативних дій, викрито одного з командирів військової частини західного регіону, який приховано збирав секретні дані щодо арсеналів ракетного озброєння на території України, повідомляє пресцентр СБУ.

Слідчі Служби безпеки під час обшуків за місцем проживання військовослужбовця вилучили ноутбук та флешносій, на яких він незаконно накопичував матеріали держтаємниці.

Повідомляється, що серед виявлених відомостей наявна також закрита інформація щодо більше десятка баз зберігання ракет і боєприпасів Збройних Сил України, секретні дані щодо схем дислокації та організаційно-штатної структури арсеналів озброєння, укомплектованості відповідних підрозділів особовим складом і технікою.

Наразі перевіряється причетність зловмисника до розвідувально-підривної діяльності спецслужб РФ проти державної безпеки нашої країни.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 422 (розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості) Кримінального кодексу Українию

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання судом міри запобіжного заходу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Міноборони США знайшло ще 2 млрд доларів на зброю для України 

Помилка на 6,2 млрд доларів відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів, зазначає агентство.

26.07.2024 - 10:41

Arrow
Theme

Міжнародне

Глава МЗС Румунії Одобеску підтвердила виявлення уламків "шахедів" на території країни 

Румунія поінформувала про інцидент своїх союзників і координує з ними свої дії.

25.07.2024 - 13:43

Arrow

Вас це може зацікавити