Конкурсна комісія затвердила Олександра Клименка кандидатом на очільника САП

Головна > Бізнес > Конкурсна комісія затвердила Олександра ...
Author

Олександр Талов

19.07.2022, 12:44
Shares

0

Views

735

Конкурсна комісія затвердила Олександра Клименка кандидатом на очільника САП

Детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко

pravda.com.ua

Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затвердила результати конкурсу з призначення голови САП. Ним має стати детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко.

Засідання комісії було проведено онлайн, тепер Олександра Клименка має призначити генеральний прокурор, якому надішлють на розгляд подання про призначення Клименка на посаду керівника САП, інформує Інфокурс.

Як наголосив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, конкурс з обрання керівника ще не завершився. За його словами, комісія затвердила формальне рішення про перемогу Клименка у конкурсі, однак призначає керівника сам генпрокурор або його виконувач обов’язків.

"Так, комісія затвердила формальне рішення про перемогу Клименка у конкурсі, однак призначає керівника сам Генпрокурор або його виконувач обов’язків. Не виключено, що поки Офіс Генпрокурора тягнутиме з підтвердженням, якого не потрібно, з’явиться і рішення апеляції щодо скасування порядку конкурсу. Банкова це може надалі використати для зриву процесу призначення", - написав Шабунін в Телеграм.

Нагадаємо: Спеціальна антикорупційна прокуратура досі не має керівника. Колишній очільник САП Назар Холодницький звільнився з посади у серпні 2020 року. Обов'язки антикорупційного прокурора виконував Максим Грищук.

В грудні минулого року детектив НАБУ Олександр Клименко виграв конкурс на посаду голови САП, набравши 246 балів. Прокурор з Офісу генерального прокурора Андрій Синюк з 229 балами повинен був стати його заступником. Однак на засіданні 21 грудня члени комісії відмовилися проголосувати за визначення переможця відбору та скерування його генпрокурору для призначення.

У січні Клименко повідомив, що кадрові підрозділи Офісу генпрокурора втратили його документи.

Однією з рекомендацій ЄС після отримання Україною статусу кандидата до Євросоюзу є призначення керівника САП. "Якщо Україна не виконає цих зобовʼязань, вона автоматично позбавиться статусу кандидата на вступ ЄС, а отже, втратить велику частку міжнародної підтримки, що в умовах війни особливо необхідно», – зазначали у раді.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи у Верховній Раді, закликала Україну зосередитися на реалізації закону про деолігархізацію, а також активізувати боротьбу з корупцією, призначивши керівників САП і НАБУ.

17 липня президент Володимир Зеленський закликав призначити керівників САП та Національного антикорупційного бюро. Виконання обов’язків генпрокурора покладено на Олексія Симоненка.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити