Компанія MOL уклала нові угоди про постачання нафти з Росії до Угорщини трубопроводм "Дружба"

Головна > Енергетика > Компанія MOL уклала нові угоди про поста...
Author

Марія Куренко

10.09.2024, 10:04
Shares

1

Views

172

Эксперт рассказал, как при участии Беларуси разблокировать «Дружбу» для  поставок нефти в ЕС — OfficeLife
sb.by

Угорська енергетична компанія MOL Group досягла угоди, яка забезпечить безперервне постачання російської сирої нафти трубопроводом "Дружба", що проходить через Україну.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби MOL Group.

"Нова домовленість забезпечує стійке рішення для транспортування сирої нафти по трубопроводу "Дружба". Я вважаю це великим досягненням, оскільки це дозволяє MOL продовжувати використовувати найефективнішу та надійну технологію переробки сирої нафти на нафтопереробних заводах в Угорщині та Словаччині та, зрештою, сприяє безпеці постачання в обох країнах", - прокоментував виконавчий віце-президент MOL Group Downstream Габріель Сабо.

Компанія уклала угоди з постачальниками нафти та операторами трубопроводів для забезпечення безперервного транспортування сировини трубопроводом "Дружба" через Білорусь та Україну до Угорщини та Словаччини.

Відповідно до угод, з 9 вересня зазначені обсяги нафти на кордоні Білорусі та України стають власністю MOL Group. Згідно із заявою, повністю оновлені транспортні угоди та нові домовленості про придбання сирої нафти відповідають санкціям і положенням ЄС та України.

Він не уточнив, яка компанія тепер здійснюватиме постачання. Раніше російська сторона відповідала за доставку сирої нафти до пунктів в Угорщині та Словаччині, які розташовані неподалік кордону з Україною.

Нагадаємо: Угорщина та Словаччина отримали тимчасове звільнення від енергетичних санкцій Європейського союзу проти Росії. Після того, як Україна посилила санкції проти "Лукойлу" у липні, Угорщина та Словаччина отримували сиру нафту через виробників, таких як ПАТ "Татнефть".

Північна гілка нафтопроводу «Дружба» проходить через Білорусь, Польщу та Німеччину. Постачання російської нафти в Європу нею було припинено з середини 2023 року згідно з санкціями ЄС.Південна гілка нафтопроводу проходить через Угорщину, Словаччину та Чехію, для них було зроблено виняток з санкцій через залежність від російського палива.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити