Компанія IBM представила новий екологічний сервер

Головна > Політика > Компанія IBM представила новий екологічн...
Author

Ольга Фединчік

19.10.2022, 11:23
Shares

3

Views

790

Компанія IBM представила новий екологічний сервер
null

Найбільший гравець ринку програмного забезпечення, корпорація IBM, презентувала сервер IBM LinuxONE Emperor 4. Високомасшабована платформа спроектована на 8-ядерних чіпах IBM Telum. Вона дозволяє здійснювати контроль тисяч робочих навантажень в межах однієї системи, але головна особливість нових виділених серверів — високий рівень енергоефективності, який дозволяє економити ресурси та оптимізувати роботу дата-центрів.

Сервер IBM LinuxONE Emperor 4

Компанія IBM оголосила про вихід LinuxONE Emperor 4 в середині вересня цього року. Системи початкового і середнього рівнів стануть масовими з першого півріччя 2023 року.

Система з широкими можливостями масштабування здатна збільшувати робочу продуктивність завдяки включенню не використовуваних ядер без підвищення споживання електроенергії.

Науковий співробітник IBM та технічний директор хмарної платформи IBM LinuxONE Марсель Мітран зауважує, що центри обробки даних дуже енергоємні та забирають на себе значну частину енергоспоживання організацій. Технологія, яка закладена в LinuxONE Emperor 4, покликана перетворити амбіції зі сталого розвитку енергозберігаючих технологій для дата-центрів на конкретні кроки.

Кластер з п’яти LinuxONE Emperor 4 здатен споживати на 75% менше енергії та займати на 50% менше простору в приміщенні, ніж схожий за продуктивністю парк серверів на основі архітектури x86. Саме така економічність дозволяє сприятливо впливати на екологічні параметри, які нині є пунктом №1 на порядку денному. Відслідковувати показники енергоспоживання Emperor 4 допомагає фірмова система моніторингу IBM Instana Observability.

IBM LinuxONE Emperor 4 є відмінним вибором для тих, хто бажає відмовитися від інфраструктурних рішень x86 заради покращення екологічної ситуації, або ж не довіряє існуючим хмарним системам.

Хмарний сервіс, побудований на базі серверів LinuxONE, має надзвичайно високий рівень захисту даних та здійснює їхнє повсюдне наскрізне шифрування у процесі використання. Доступу до інформації клієнтів не має навіть IBM, сам організатор хмарної структури.

Продукт підтримують партнери виробника в межах IBM Ecosystem. До списку входять Clari5, Temenos, Illumio, Sysdig, Metaco, SQ Solution, MongoDB, Pennant, NGINX, Fujitsu Limited, Nth Exception та Fiorano Software.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow
Theme

Політика

Блінкен підчас візиту до Києва оголосив про нову військову та фінансову допомогу Україні на 2 млрд доларів

США виділять Україні новий пакет фінансової і військової допомоги на 2 млрд доларів.

15.05.2024 - 15:18

Arrow

Вас це може зацікавити