Комітет парламенту Швейцарії схвалив план допомоги Україні на 5 млрд швейцарських франків - Reuters

Головна > Політика > Комітет парламенту Швейцарії схвалив пла...
Author

Олександр Талов

26.04.2024, 12:00
Shares

2

Views

118

ЗМІ: Парламент Швейцарії схвалив передачу заморожених російських активів  Україні — Cуспільне Новини
Getty Images

Парламентський комітет Швейцарії проголосував за виділення Україні допомоги у розмірі 5 мільярдів швейцарських франків (5,5 мільярдів доларів США) в рамках ширшого пакету, спрямованого на покращення обороноздатності країни.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що підтриманий законодавцями від ліво- і правоцентристських партій, комітет з безпеки верхньої палати парламенту Швейцарії схвалив пакет, що передбачає виділення 10,1 мільярда франків додаткових коштів для армії разом із сумою допомоги для України.

План, який ще має пройти низку парламентських перевірок, перш ніж стане законом, був ухвалений вісьмома голосами проти п'яти.

У заяві парламенту йдеться про те, що багатомільярдний пакет був задуманий як надзвичайний внесок у забезпечення безпеки Швейцарії та "миру в Європі" у зв'язку з війною, яку Росія веде проти України.

Частина пакета для України спрямована на підтримку відбудови та ремонт інфраструктури.

Комітет проголосував за план менш ніж за два місяці до того, як Швейцарія має схвалити міжнародну конференцію високого рівня, яка має на меті допомогти встановити мир в Україні.

Видання додає, що на Швейцарію чинять тиск західні союзники, вимагаючи від неї більше допомоги Україні, тоді як праві націоналісти в парламенті наполягають на збереженні суворого нейтралітету.

Нагадаємо: США готують один з найбільших пакетів військової допомоги Україні: очікується підписання контрактів на постачання зброї та обладнання на 6 млрд доларів.

До пакета увійдуть засоби протиповітряної оборони Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброю проти безпілотників і ракети класу "повітря-повітря" для винищувачів. Проте усе це озброєння надійде до України протягом кількох років. Це повʼязано з тим, що кошти на нього виділять у рамках програми "Ініціатива сприяння безпеці України" (USAI).

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

У квітні окупанти застосували проти ЗСУ понад 400 хімічних боєприпасів - Генштаб 

З лютого 2023 по квітень 2024 року було зафіксовано 1891 випадок застосувань російською федерацією боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними реч...

03.05.2024 - 17:38

Arrow
Theme

Війна

Ворог вчора ввечері завдав ракетного удару по Криворізькому району, на ранок атакував Нікопольщину 

Вранці спрямували дрони на Нікополь та Марганецьку громаду.

03.05.2024 - 09:36

Arrow

Вас це може зацікавити