Комітет Палати представників схвалив законопроєкти про допомогу іноземним державам, зокрема й Україні

Головна > Війна > Комітет Палати представників схвалив зак...
Author

Назар Лазебний

19.04.2024, 09:21
Shares

2

Views

846

Палата представників США знову не змогла обрати спікера
Укрінформ

Комітет із регламенту Палати представників США пізно ввечері у четвер схвалив пакет законопроєктів про допомогу іноземним державам, серед яких і Україна.

Як повідомляє The Hill за відповідне рішення проголосували 9 конгресменів, повідомляє .

Видання зазначає, що зазвичай під час голосувань як у комітеті, так і в залі члени партії більшості підтримують запропоновані ініціативи, а законодавці партії меншості голосують проти неї. Однак у цьому випадку рішення підтримали як республіканці, так і демократи. Троє республіканців-консерваторів проголосували проти.

Це рішення дає змогу повному складу Палати представників проголосувати за початок дебатів щодо трьох законопроєктів про допомогу іноземним державам (Ізраїлю, Україні та союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні) та четвертого документа, який включає інші пріоритети національної безпеки США, такі як потенційна заборона соцмережі TikTok.

Законопроєкти передбачають 26,38 млрд доларів для Ізраїлю, 60,84 млрд доларів для України та 8,12 млрд доларів для союзників в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. Четвертий законопроект про національну безпеку передбачає заборону TikTok у США, якщо материнська компанія платформи не продає його, положення про надсилання частини нової допомоги Україні у вигляді позики та положення, які дозволяють використання російських активів для покриття витрат на відбудову України.

Голосування щодо відповідних законопроєктів у залі очікується ввечері у суботу, 20 квітня.

Нагадаємо: Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США представив законопроєкт, що передбачає "надзвичайні додаткові асигнування у зв'язку з ситуацією в Україні та на покриття відповідних витрат протягом фінансового року, що закінчується 30 вересня 2024 року, а також на інші цілі".

Відповідно до документа, на ці потреби буде виділено 60,84 млрд доларів, з яких 23,2 млрд доларів буде використано на поповнення американських озброєнь, запасів і засобів захисту.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн на закупівлю 300 000 дронів

Йдеться про невикористані кошти, отримані після перерозподілу так званого «військового ПДФО» у 2023 році.

01.05.2024 - 11:27

Arrow
Theme

Політика

Латвія передасть Україні новий пакет допомоги, який зможе покращити ППО та розвідку

Латвія виділяє близько 0,25% ВВП на рік для допомоги Україні.

30.04.2024 - 17:01

Arrow

Вас це може зацікавити