Комісія МВС виявила факти позастатутних відносин та порушення доступу до зброї у військовій частині на Південмаші

Головна > Війна > Комісія МВС виявила факти позастатутних ...
Author

Ольга Фединчік

09.02.2022, 10:08
Shares

3

Views

1 356

Комісія МВС виявила факти позастатутних відносин та порушення доступу до зброї у військовій частині на Південмаші

НАЦІОНАЛЬНА ПОЛІЦІЯ

Слідча комісія знайшла порушення пов'язані з позастатутними відносинами у військовій частині НГУ №3021 у Дніпрі на заводі "Південмаш", де солдат-строковик Артемій Рябчук розстріляв товаришів по службі.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у Facebook, передає Інфокурс.

"Як і обіцяв, максимально інформуватиму стосовно просування в службовому розслідуванні щодо обставин та причин надзвичайної події за участю військовослужбовців НГУ в Дніпрі", - написав він.

Як повідомив Єнін, представниками комісії проведено анкетування особового складу частини №3021 НГУ.

"Вже до початку ґрунтовного аналізу анкет, яке от-от розпочнеться, можу сказати, що комісією виявлено факти позастатутних відносин. Отримані матеріали будуть скеровані ближчими днями до ДБР", - зазначив заступник міністра.

Завдання службового розслідування, що проводить МВС - з’ясування морально-психологічного клімату в колективі, перевірка процесів добору та підготовки кадрів, дотримання порядку проходження військової служби тощо.

"Ми крок за кроком встановлюємо обставини, пов’язані із відхиленням від правил та маємо вжити заходів для унеможливлення повторення подібних надзвичайних ситуацій", - сказав він.

Комісією виявлено порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії. Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка мала б бути належно замкнута. Т

"Також викликає питання якість інструктажу перед вступом до наряду і нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців – низка медикаментів в аптечці була відсутня", - повідомив Єнін.

Госпіталізовані військовослужбовці одужують. Частину з них вже виписано з реанімації, повідомив заступник міністра.

Наприкіцні цього тижня частина членів комісії повернеться з Дніпра для більш ґрунтовної доповіді.

Нагадаємо: 27 січня у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще п'ятеро людей дістали поранення. Стрілок з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Ним виявився нацгвардієць Артемій Рябчук з Одещини, 2001 року народження. Його затримали в м.Підгороднє.

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії України, що призвела до трагедії на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі.

Наразі слідчі Державного бюро розслідувань повідомили йому про підозру у вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї. На суді із обрання запобіжного заходу він визнав свою провину. Суд відправив Рябчука до СІЗО.

Пізніше нацгвардієць Артемій Рябчук, підозрюваний у вбивстві товаришів по службі на території Південного машинобудівного заводу "Південмаш", відмовився від своїх колишніх свідчень.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити