Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер пішов з посади голови ради директорів Роснєфті

Головна > Енергетика > Колишній канцлер Німеччини Герхард Шреде...
Author

Ольга Фединчік

20.05.2022, 16:15
Shares

3

Views

901

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер пішов з посади голови ради директорів Роснєфті

dw.com

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер залишив посаду голови ради директорів російської державної компанії "Роснєфть," яку він обіймав з 2007 року.

Про це йдеться у пресрелізі на сайті компанії, інформує Інфокурс.

"ПАТ "НК "Роснефть" інформує, що пани Герхард Шредер та Маттіас Варніг повідомили про неможливість продовження своїх повноважень у Раді Директорів Компанії", - йдеться у заяві компанії.

ВІдповідно раду директорів з тієї ж причини залишив Маттіас Варніг - керуючий директор компанії Nord Stream AG, оператора газопроводу "Північний потік - 2".

В лютому цоьго року Шредера також висунули до ради директорів російської енергетичної компанії "Газпром".

Нагадаємо: 19 травня Європарламент закликав ЄС запровадити санкції проти Шредера та колишнього міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка з минулого року входить до наглядової ради "Роснєфті".

Як повідомило видання Politico, канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив вимогу Європарламенту запровадити санкції проти Герхарда Шредера за його відмову піти з керівних посад у російських енергетичних компаніях. Однак Шольц зазначив, що рішення німецького парламенту цього тижня позбавити Шредера його офісу в Берліні, що оплачується платниками податків, було "послідовним" і "правильним" і "тому буде реалізовано".

Після нападу росії на Україну з ради директорів Роснєфті пішли представники British Petroleum Роберт Дадлі та Бернард Луні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити