Коаліція можливостей та Сили оборони майбутнього - перші підсумки засідання у форматі "Рамштайн"

Головна > Політика > Коаліція можливостей та Сили оборони май...
Author

Назар Лазебний

20.09.2023, 09:09
Shares

1

Views

1 768

Рустем Умєров/facebook.com

Міністр оборони Рустем Умєров розповів, що підсумком сьогоднішньої зустрічі у форматі "Рамштайн" стало, зокрема, започаткування таких ініціатив, як Коаліція можливостей та Сили оборони майбутнього.

Про це міністр оборони повідомив у фейсбуці, інформує Інфокурс.

"Зустріч у форматі "Рамштайн" - підбиваємо перші підсумки. Домовилися почати ініціативу створення Capabilities Coalition (Коаліція можливостей)", - йдеться у повідомленні.

Також Умєров заявив, що головна мета - підготовка Сил оборони України майбутнього. Для цього Міністерство оборони визначило п’ять кластерів, які потребуватимуть першочергової уваги:

  • протиповітряна оборона;
  • артилерія;
  • авіація;
  • ВМС;
  • бронетехніка.

Умєров закликав наших партнерів продовжувати підтримувати Україну та окреслив пріоритетні потреби. За його словами, партнери вкотре підтвердили свої зобовʼязання щодо підтримки України.

"Вдячний учасникам за непохитну підтримку України. Наша армія навіть після дев’ятнадцяти місяців запеклих боїв залишається високомотивованою, і український народ не має наміру здаватися", - додав він.

Окремо Умєров наголосив, що Україна, Естонія та Люксембург запустили ІТ-коаліцію в рамках формату "Рамштайн".

Завдання ІТ-коаліції - забезпечити захищену та стійку ІТ-інфраструктуру для Міністерства оборони України та Сил оборони, яка дасть змогу Україні бути більш ефективною на полі бою. Країни-партнери надаватимуть підтримку Силам оборони у сфері ІТ, зв'язку та кібербезпеки.

"Наша ціль - створити єдину цифрову екосистему бойового управління та управління оборонними ресурсами для Сил оборони", - пояснив він.

Умєров також сказав, що результатом має стати краща координація, більш ефективне застосування Сил оборони та використання спроможностей, наданих країнами-партнерами.

Нагадаємо: 19 вересня на базі ВПС США "Рамштайн" у німецькій землі Райнланд-Пфальц розпочалося 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити