Князєва звільнили з посади голови Верховного Суду

Головна > Банки > Князєва звільнили з посади голови Верхов...
Author

Олександр Талов

16.05.2023, 18:58
Shares

1

Views

1 245

Князєва звільнили з посади голови Верховного Суду

Голова Верховного суду Всеволод Князєв

sud.ua

Судді Верховного суду висловили недовіру голові суду Всеволоду Князєву, затриманому на хабарі у розмірі 2,7 млн доларів.

Про це стало відомо за підсумками таємного голосування, яке відбулося на пленумі 16 травня, інформує Інфокурс.

Рішення підтримали 140 суддів, ще двоє учасників голосування виступили проти.

Згідно зі статею 41 закону "Про судоустрій і статус суддів", висловлення недовіри означає дострокове припинення повноважень голови Верховного суду. Водночас таке рішення не позбавляє Князєва статусу судді ВС.

Верховний Суд ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень Князєва на посаді голови. Постанову підтримали 137 суддів, голосів проти не було.Виконувати обовʼязки голови, згідно законодавства, буде суддя Дмитро Луспеник, який має найбільший стаж роботи на посаді судді ВС.

Нагадаємо: Напередодні НАБУ й САП заявили, що викрили масштабну корупцію у Верховному Суді. Повідомлялося про затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва при отриманні хабаря у майже 3 млн доларів. Виявити схему вдалося завдяки проникненню детективу НАБУ під прикриттям всередину злочинного угруповання. А епізод із "винагородою" для Голови Верховного Суду пов’язаний з ухваленням судом рішення в інтересах власника групи "Фінанси і кредит. Князєв нібито отримував гроші від людей, які діяли в інтересах бізнесмена Костянтина Жеваго. Представниками антикорупційних органів були продемонстровані аудіозаписи розмов нібито між Жеваго, адвокатом і головою Верховного Суду. Вони обговорювали перенесення судового засідання, ухвалення рішення на користь Жеваго, передання 2,7 млн доларів адвокату та інше.

Як повідомив Forbes Ukraine з посиланням на заяву, яку пресслужба бізнесмена передала виданню., Жеваго вже відкинув свою причетність до корупції у Верховному Суді.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow
Theme

Війна

Кабмін затвердив порядок утримання фортифікаційних споруд

Від початку року Уряд виділив 38 млрд грн на будівництво оборонних рубежів.

07.05.2024 - 14:30

Arrow

Вас це може зацікавити