КНДР надала понад 1 мільйон артилерійських снарядів для війни в України - Сеул 

Головна > Політика > КНДР надала понад 1 мільйон артилерійськ...
Author

Назар Лазебний

01.11.2023, 14:38
Shares

3

Views

769

Сергій Шойгу з Кім Чен Ином у Північній Кореї, 27 липня.
Getty Images

Північна Корея надала Росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів для війни проти України.

Як повідомило агенція Bloombergіз посиланням на південнокорейського депутата, про це проінформувала розвідка у Сеулі, інформує Інфокурс.

Як заявила в середуНаціональна служба розвідки назакритому брифінгу з південнокорейськими законодавцями, з серпня з КНДР до росії було відправлено близько 10 партій озброєння. Зазначається, що про це журналістам заявив Ю Санг-Бам, член керівної Партії влади народу, який входить до парламентського комітету з питань розвідки.

Північна Корея також відправила до росії радників щодо використання боєприпасів, яких вистачить приблизно на два місяці, цитує депутат дані розвідки.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу наприкінці липня здійснив рідкісний візит до Північної Кореї. Невдовзі після цього росія відправила до Пхеньяну військовий літак, що викликало занепокоєння, що КНДР збирається розпочати масштабну передачу озброєнь росії.

Як зазначає видання, Путін пообіцяв допомогти Кіму вивести на орбіту супутник-розвідник, коли вони зустрілися в російському космічному центрі на саміті. Південнокорейське розвідувальне агентство повідомило, що Північна Корея отримала технічну допомогу від Росії, яка могла б допомогти їй досягти мети розміщення об’єктів у космосі після того, як цього року двічі не вдалося розгорнути супутник-шпигун.

Пхеньян має одні з найбільших у світі складів артилерійських снарядів і ракет, сумісних зі зброєю радянських часів, яку РФ використовує в Україні.

Нагадаємо: Співпраця між Пхеньяном і Москвою посилилася, оскільки обидві країни опинилися в глобальній ізоляції, а Кім Чен Ин і Володимир Путін провели саміт у Росії у вересні.Продаж боєприпасів може принести сотні мільйонів, а то й мільярди доларів до казни Кім Чен Ина, додає Bloomberg.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити