Кличко звернувся до Уряду розглянути питання запровадження загальнонаціонального локдауну

Головна > Столиця > Кличко звернувся до Уряду розглянути пит...
Author

Назар Лазебний

09.04.2021, 13:16
Shares

0

Views

568

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну.

Про це він заявив під час онлайн-брифінгу.

"Україна сьогодні – в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19. Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3556 людей. У Києві померли – 392 хворих. Це за 9 днів! Така страшна динаміка розповзання вірусу… Скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб Уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні?! Інакше, ще й в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа. Тому я звертаюся до Уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну! Справжнього. З обмеженням пересування між регіонами країни, з контролем за дотриманням суворих правил", – наголосив Віталій Кличко.

Кличко також підкреслив, що багато людей не дотримуються протиепідемічних правил в умовах суворих обмежень. Відбувається безконтрольне розповсюдження вірусу і його міграція країною.

Він зазначив, що після спілкування з головними лікарями столичних медзакладівє прийшло розуміння того, що засобів захисту і медикаментів у лікарнях достатньо, але гостра проблема з вільними ліжками і ліжками з киснем, медперсонал вже дуже виснажений.

"Тому, я переконаний, необхідні рішучі дії на рівні країни. Краще потерпіти обмеження, але врятувати тисячі життів і не допустити катастрофи!" – підкреслив Кличко.

Нагадаємо: Як повідомляв раніше ІК, за добу 8 квітня в Україні діагноз COVID-19 підтвердили у 19 676 осіб, госпіталізували 4 936 хворих, померли 419 пацієнти, одужали 11 221 особа. З них - у столиці підтвердили коронавірус у 1864 киян, 48 людей померли.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити