Класифікація автоматичних воріт. Нюанси вибору

Головна > Міжнародне > Класифікація автоматичних воріт. Нюанси ...
Author

Назар Лазебний

18.02.2021, 12:28
Shares

0

Views

557

Класифікація автоматичних воріт. Нюанси вибору
null

Кожна людина дбає про свою приватність, захищеність свого майна та зручність доступу до нього – це факт та чи кожен знає де і як правильно вибрати ворота, які все це забезпечать? Тож спробуємо розібратися які бувають ворота і як зробити вірний вибір, щоб придбані ворота не псували загальний екстер'єр будинку, були трендовими і гідно виконували функцію захисту.

Типи автоматичних воріт

Класифікувати існуючі автоматичні ворота можна по матеріалу виготовлення, по виду відкривання замка та типу конструкції. За видом відкривання ворота бувають:

Відкатні. Принцип роботи базується на використанні відкатного механізму, в якому стулки переміщуються по балці, обладнаній роликами, паралельно до огорожі. Виготовляють одно- та двухстулковий варіанти. Кріплення стулки може бути як верхнім так і нижнім. Основні переваги таких воріт це висока міцність та жорсткість полотна за рахунок спеціального каркасу, а також значна економія простору прилеглої території.

Підйомні. Принцип полягає в тому, що дверне полотно цілим листом піднімається вертикально на стелю. Ворота складаються з рами та напрямних, хоча конструктивні рішення бувають різні. До переваг цих воріт відносяться надійність експлуатації, довговічність та збереження вільного простору біля місця установки.

Розпашні. Складаються з двох стулок, відчиняються всередину або назовні під кутом до 110 градусів. За бажанням в одній зі стулок можно зробити хвіртку. Розпашні ворота одні з найбільш економічних у виготовленні та монтажі.

Секційні. Конструктивно виготовляються з кількох секцій надійно скріплених одна з одною. З двох боків установлюються направляючі, по котрим ворота пересуваються. Один з найкращих варіантів.

Ролетні. Складаються такі ворота з полотна та напрямних, по яким пересувається полотно, і короба, для розміщення механізмів для керування. Економія простору при встановленні такого виду воріт є однією з переваг конструкції.

Матеріали для виготовлення воріт:

  • Профнастіл.
  • Металевий сайдінг.
  • Сендвіч панелі.
  • Листовий метал.

Автоматика для воріт. Основні функції:

  • Забезпечення плавного ходу та безпеки відкриття; 
  • Часткове та повне відкриття; 
  • Автозакриття воріт через певний проміжок часу.

Звичайно, для кожного типу воріт існує своя специфічна автоматика. Краще за все вибираючи автоматику для воріт порадитися з фахівцем, який порекомендує сертифіковані комплекти автоматики для воріт які ідеально підходять для експлуатації в вашій кліматичній зоні. Фахівеці компанії viking-metal.com.ua допоможуть розрахувати робочі характеристики обладнання і підібрати відповідну модель, яка забезпечить зручність експлуатації, безпеку та надійність на протязі всього терміну служби воріт.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити