Київстар закупить ще 848 промислових генераторів для стійкості мережі уразі блекаутів

Головна > Війна > Київстар закупить ще 848 промислових ген...
Author

Марія Куренко

04.07.2024, 14:18
Shares

2

Views

320

Мобільний оператор «Київстар» заявив про технічний збій умережі, через щоможуть бути недоступні послуги зв’язку тадоступу в інтернет.
minfin.com.ua

Компанія "Київстар"додатково закупить 848 стаціонарних генераторів та 61 766 літієвих акумуляторів для посилення стійкості мережі зв`язку під час блекаутів,

Про це йдеться у пресрелізі Компанії.

"Ми продовжуємо зміцнювати енергонезалежність мережі, здійснюємо заміну елементів живлення, закуповуємо додаткові генератори. Компанія вклала в цей проєкт вже більше 1 млрд грн", – прокоментував Віталій Губенко, начальник департаменту операційної підтримки Київстару.

Від початку повномасштабного вторгнення компанія вже замінила на базових станціях мобільного зв`язку 115000літієвих акумуляторів, які використовуються у якості резервного джерела живлення під час відключень електроенергії.

Найближчим часом буде закуплено ще 61 766 літієвих акумуляторів.

Також "Київстар" під час відключень електроенергії використовує генератори та співпрацює із бізнесом, який готовий надавати на комерційних засадах свої генеруючі потужності.

Наразі 2322 генераторів підтримують роботу ключових об’єктів телеком-мережі "Київстар" у випадках знеструмлення. Найближчим часом компанія закупить ще 848стаціонарних генераторів,які мають більші потужності у порівнянні з переносними генераторами.

Також оператор обладнав джерелами безперебійного живлення 23 000 багатоквартирних будинків для забезпечення роботи послуги "Домашнього Інтернету" при відключенні електроенергії.

Водночас компанія наголошує, що підключити до автономної генерації усі без винятку об`єкти телеком-мережітехнічно неможливо. А у випадках, коли відключення електроенергії є масштабними і довготривалими, компанія змушена встановлювати пріоритети у забезпеченні базових станцій генеруючими потужностями.

Компанія закликала абонентів зважено ставитись до користування послугами звʼязку у випадках тривалих блекаутів.

Нагадаємо: За останні пів року в Україні для покращення якості мобільного звʼязкувстановили рекордну кількість базових станцій – майже 2300,повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, мобільні оператори не лише відновлюють знищене обладнання, а й постійно інвестують у покращення наявного. На місяць мобільні оператори в середньому встановлюють 240 нових базових станцій.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

На Київщині через падіння уламків БпЛА пошкоджені будинки

Обійшлося без влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури. Постраждалі також відсутні.

05.07.2024 - 09:44

Arrow
Theme

Війна

ЗСУ знищують залишки ворожої ДРГ, яка зайшла в Сотницький Козачок на Харківщині 

Ворог намагається створити додаткові точки напруження вздовж державного кордону, використовуючи тактику дій ДРГ.

04.07.2024 - 14:33

Arrow

Вас це може зацікавити