Київський метрополітен просить підвищити вартість поїздок

Головна > Політика > Київський метрополітен просить підвищити...
Author

Олександр Талов

13.05.2021, 11:28
Shares

2

Views

1 229

Київський метрополітен просить підвищити вартість поїздок

КП "Київський метрополітен"

Профспілки Київського метрополітену та "Київпастрансу" звернулися до мера міста Віталія Кличка і Київради з проханням підвищити вартість поїздок.

Повідомлення про це оприлюднено на на сторінці КП "Київський метрополітен" у Facebook.

Згідно листу, оприлюдненому на сторінці, підприємство бачить два шляхи розв'язання ситуації з браком коштів на зарплати працівникам, а саме - підтримка метрополітену з міського бюджету в сумі 1 млрд 514 млн грн або перегляд чинного тарифу на поїздку в вісім гривень.

"Минулий рік підприємство закінчило зі збитком у 1 млрд 175 млн гривень. За прогнозом фінансистів, цього року очікується збиток у 3 млрд 421 млн", – йдеться у листі.

Як стверджується у листі, планова економічна обґрунтованість перевезення одного пасажира у 2021 році складає 20,04 грн, а економічно-обґрунтована – 21,05 грн. Востаннє тариф у комунальному транспорті зінювався у 2018 році.

"Трудовий колектив Київського метрополітену вимагає приведення тарифу до об'єктивних показників для забезпечення безперебійної роботи підприємства, стабільних перевезень пасажирів та вчасної оплати праці фахівцям. У іншому випадку, відсутність коштів для оплати постачальникам (в тому числі за енергоносії) загрожує відключенням та штрафними санкціями", – йдеться в листі.

Далі в листі повідомляється, що підприємство через брак коштів буде вимушене скорочувати працівників та виплачувати заробітну плату в неповному обсязі, що приведе до негативних соціальних наслідків та колапсу у столиці.

Нгадаємо: На КП "Київський метрополітен" працюють близько 8000 осіб.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити